Як купити натуральне шацьке масло і не потрапити на гачок виробників фальсифікату

25 Грудня 2018, 12:00
Бренд «Шацьке масло» понад 10 років радує волинських гурманів якісним натуральним продуктом. 2522
Бренд «Шацьке масло» понад 10 років радує волинських гурманів якісним натуральним продуктом.

Бренд «Шацьке масло» понад 10 років радує волинських гурманів якісним натуральним продуктом. Утім, саме популярність призводить до того, що вершкове масло виробництва ТзОВ «Шацький молокозавод» найчастіше підробляють.

«Місяць тому я був у Ковелі на місцевому ринку, і був дуже здивований, коли на одному з прилавків побачив 25-кілограмовий шматок молочного продукту з етикеткою «Шацьке масло». Без ящика, загорнуте в целофан і значно дешевше за свою реальну ціну. Продавець походження фальсифікату не пояснив, а в оправдання сказав: «Нічого не знаю, мені таке привозять»,  – коментує ситуацію Михайло Поліщук, директор ТзОВ «Шацький молокозавод».

Директор молокозаводу радить купувати шацьке масло лише в перевірених торгових точках.
Директор молокозаводу радить купувати шацьке масло лише в перевірених торгових точках.

 

Ще більш кричущий випадок трапився влітку у Нововолинську. Там шацьке масло продавали за … 80 гривень за кілограм, при тому, що його вартість на молокозаводі була в той час значно вищою. На запитання покупця: «Чому так дешево?» продавець відповів: «Шацьк уже почав виробляти спред».

Покупця, який добре орієнтувався на ринку молочної продукції, така відповідь не влаштувала, він викликав працівників ринку і почав вимагати відповідні документи на масло. В результаті жодного з них продавець не показав, оскільки реалізовував не натуральний продукт, а фальсифікат. Ситуація викликала резонанс у місті, і на деякий час це дисциплінувало недобросовісних підприємців.  

Варто знати, що замінники масла – це шкідливі для організму пальмова олія, трансжири, які містять холестерин і є дешевшими за молоко у декілька разів. Це барвники, емульгатори та ароматизатори, що надають фальсифікату запаху і вигляду звичайного масла. Фахівці кажуть, що надмірне вживання такого продукту може призвести до цукрового діабету, проблем з судинами і серцем, безпліддя, хвороби Альцгеймера і навіть онкології.

Щоб не потрапити не гачок шахраїв і навчитися відрізняти високоякісне шацьке масло від спреду, Михайло Михайлович радить найперше орієнтуватися на ціну продукту – не може масло із натурального молока коштувати 80 чи 120 гривень, на сьогодні його вартість на заводі 150 гривень за кілограм. По-друге, слід купувати масло лише в постійних торгових точках.

«Шацьке масло раджу купувати в шацьких магазинах, у магазині молокозаводу і в м’ясному павільйоні на Шацькому ринку. Також наш продукт реалізовується в мережі магазинів «Наш край» та одним із підприємців Луцька. Що продають на ринках області під брендом «Шацьке масло» – я не знаю», – наголошує директор.

Окрім того, покупець повинен звернути увагу на наявність 10-кілограмового ящика, етикетки молокозаводу з датою виготовлення продукту, накладної і якісного посвідчення. Саме масло повинне бути загорнуте в пергамент і в жодному разі не в целофан.

Споживачі, які скористаються порадами і навчаться не робити помилок із вибором масла, матимуть до столу лише якісний і корисний продукт. Вершкове масло обов’язково треба їсти, але справжнє, як от натуральне «Шацьке масло», бо це будівельний матеріал тіла і мозку.

Мирослава ЦЮП'ЯХ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024