«Знати модні кольори – це одне, але вміти ними користуватися – інше», – дизайнер креативної агенції Omlet

11 Березня 2019, 17:45
Про тренди та реальність спілкуємось з дизайнером креативної агенції Omlet 3180
Про тренди та реальність спілкуємось з дизайнером креативної агенції Omlet

Попри те, що у наш час вселенський розум займає тема «екологічного» дизайну і світ шукає шляхи до нової утопії, де суспільство поважає кожного і ґрунтується на особистій відповідальності, позитивних діях і оптимізму, все одно люди, облаштовуючи свою оселю, стурбовані не тільки етичними аспектами а й прагнуть до якості і довговічності.

Про тренди та реальність спілкуємось з дизайнером креативної агенції Omlet Антоном Морозовим.

Чого можна очікувати від квартири з дизайном від Omlet?

– Персоналізований інтер’єр, – впевнено відповідає дизайнер, –  тенденцію оформляти житло в суворій відповідальності з канонами певного стилю змінює мода на інтер’єри «заточені» під власників. Все більше людям хочеться жити в зручній та приємній атмосфері, так, як подобається.

Продуманий мінімум, – продовжує дизайнер, – у тренді прості елегантні рішення, які не вийдуть з моди і через сезони. Тепер люди не купують зайвого, позбавляються від непотрібного. Тому первинним для нас завжди була організація простору. Не страшно промахнутися з декором: замінити його можна швидко і без шкоди бюджету. А ось до створення бази меблів та планування варто підійти відповідально.

Антон Морозов
Антон Морозов

Чи не видаються нудними мінімалістичні інтер’єри?

– Зовсім ні! На фоні продуманого мінімалізму легко передати чуттєвість та розуміння деталей. Можна, до прикладу, зробити акцент на модній фішці.

Поділіться, будь ласка, які модні тренди ви втілюєте у свій дизайн?

– У сфері інтер’єрної моди прослідковується тенденція до розслабленості і невимушеності. Ми перестали гнатися за строгою симетрією. Звичайно, кілька парних предметів можуть додати візуальної гармонії, але все інше нехай розташовується в модному вільному порядку.


 

Що ще окрім асиметрії?

– Велику кількість прозорого скла. Цей тренд - один з найбільш зручних і легких для втілення, адже скло універсальне, поєднується з чим завгодно і здатне додати інтер'єру легкості.

Що скажете про кольорову гаму?

– Затемнюємо або вибілюємо, – посміхається дизайнер. – З досвіду, замовники відчувають, в якому середовищі хочуть жити: темному чи світлому. З ними просто потрібно про це поговорити. І тоді можна експериментувати з кольором, чи зробити ставку на «вічний шик» чорно-білих предметів і просторів. Особисто я люблю сірий – дивовижний універсальний колір, який дає відчуття стабільності та спокою. Його легко використовувати в якості бази. І білий – сотні відтінків білого!

Щодо трендів, колір року теплий рожевий корал за версією Pantone, актуальний також зелений в діапазоні, особливо колір авокадо, також свіжа бірюза та м’ята, відтінки червоного та синього, ще «живі» пастельні «брудна троянда», «пряний мед» та колір неба. Модне також повне занурення в колір – коли він на стінах, стелі, підлозі та меблях. Та, зізнаюсь, ми ще такого рішення дизайну не робили, не знайшлось поки відважного замовника. Спробувати було б цікаво. Частіше комбінуємо різні відтінки одного спектру, використовуємо омбре та градієнти. На мою думку, основне в кольорі – це дозування. Знати модні кольори – це одне. Але вміти ними користуватися – зовсім інше. Якщо поєднати більше трьох основних кольорів в одній квартирі, візуальний комфорт, який забезпечується гармонією кольорів, неможливий.

Чим вирізняється дизайн інтер’єрів від Omlet? Є такі моменти?

– Сподіваюсь. Думаю варте уваги декорування стелі. Для нас це не фоновий об’єкт у приміщенні, швидше навпаки, акцентуємо увагу на освітленні. Зараз великі можливості в реалізації креативного світла, що дуже тішить.

Є у вашому дизайні рішення «поза часом»?

– Так, звичайно, довгограючий тренд – матеріали: камінь, дерево, метал, вони завжди створюють відчуття тепла та добротності.  

Є тренди чи тенденції у дизайні інтер’єрів, які вас дратують?

– В моду повернулось золото і жовтий, як гучна заява позитивного мислення до життя. Поки емпатії у нас не знайшла. Також гіперболізованою є потреба оточити своє житло природними мотивами, рослинами. Невеликі деталі, візуально пожвавлюють стилістику, але вони повинні бути функціональними і дійсно потрібними... Ну і розуміння використання елементів стилю art-… але це окрема тема розмови.

Хто є вашими замовниками?

– Це енергійні люди, бо, зазвичай вони із захопленням втілюють наші дизайнерські ідеї. Люди, які цінують естетику та комфорт! Найчастіше працюємо з власниками новобудов. Любимо Яровицю за панорамні вікна та проектні рішення, хороша основа для дизайну.

Розкажіть про команду Omlet?

– Нас троє, працюємо у сфері дизайну та маркетингу над різними проектами, постійно зростаємо. Щодо інтер’єрного дизайну залишаємось вірними максимальному відчуттю простору та легкості.


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024