Гендиректор «SKF Україна» Володимир Цибульський поділився формулою успіху компанії. ФОТО

24 Жовтня 2018, 12:32
Володимир Цибульський 4672
Володимир Цибульський

У Луцьку генеральний директор акціонерного товариства «SKF Україна» Володимир Цибульський розповів про своє підприємство, його розвиток, місію та цінності.

Зустріч із охочими послухати Володимира Цибульського відбулася у вівторок, 23 жовтня.

Володимир Цибульський – це людина, яка перетворила старий радянський Луцький підшипниковий завод на новий сучасний, збільшивши потужність і прибутки в рази. Це людина, яка стала успішною для того, щоб бути соціально-відповідальною. Він завжди любив навчатися і навчається й досі, Цибульський ніколи не припиняв цей процес.

Володимир Цибульський прийшов на підшипниковий завод у 1977 році працювати майстром. І вже 17 останніх років очолює підприємство як генеральний директор. Окрім того, він бере активну участь в русі роботодавців України, є заступником голови федерації роботодавців і очолює об’єднання роботодавців на Волині.

За словами гендиректора «SKF Україна», у 1998 році Луцькому підшипниковому заводу вдалося залучити стратегічного іноземного інвестора, світового лідера з виробництва підшипників – швецьку корпорацію SKF, і за цей час завод змінився не лише ззовні, а змінилися цехи, відділи. А найголовніше, що змінилося – це менталітет людей, їхнє мислення та бачення.

Цибульський розповів, що корпорацію SKF створили  1907 році. Працює в корпорації більше 45,5 тисяч людей. SKF має 103 заводи в 28-ми країнах світу. А офіси представництва в більше 130-ти країнах світу. Дистриб’юторів і дилерів мають в 17 тисяч місцях на планеті. Цікаво те, що в минулому 2017 році обсяг продаж корпорації склав 8,5 млрд євро.

«Місією корпорації є світ надійного обертання. Бачення корпорації – бути безперечним лідером у підшипниковій галузі. Діяльність базується на чотирьох основних цінностях: висока етика, наділення повноваженнями, відкритість і командна робота», – пояснив Володимир Цибульський.

Акціонерне товариство «SKF  Україна» в Луцьку є часткою цієї великої групи вже 20 років.

«Ми в Україні є єдиним виробником конічних роликових підшипників, компонентів та підшипникових вузлів. Ми застосовуємо усі сучасні технології та рішення, модернізуємо системи енергозбереження, створюємо, якраз в процесі, сучасний навчальний центр та розширені програми розвитку персоналу», – наголосив Володимир Цибульський.

Основними найбільшими споживачами компанії, за словами генерального директора, є такі всесвітньо відомі корпорації: Volkswagen, MAN, Daimler, Meritor, Scania, «Гідросила».

Розповів Цибульський і про еволюцію зростання обсягів продажу продукції. Зокрема щорічно, коли «SKF Україна» знаходиться в складі корпорації SKF, обсяг проданої продукції зростає.

«У 1998 році це був 21 мільйон гривень, у 2018 році очікуємо 2 млрд 170 мільйонів. До 2007 року, вже будучи майже десять років у складі корпорації, ми не забезпечували технічний рівень, який відповідав би вимогам SKF, і тому ми маркували продукцію нашим традиційним брендом LBP. У 2007 році наша компанія досягла потрібного рівня, і відповідно значно змінилися споживачі. До 2007 року були лише з колишнього Радянського Союзу, з 2007 року – Євросоюз, Японія, США, Китай та інші держави», – заявив Цибульський.

Компанія «SKF Україна» вже більше десяти років впроваджує принципи ощадливого виробництва, де головними пріоритетами є: на першому місці – охорона праці, уникнення травматизму, тобто безпека, якість, забезпечення виробництва, зниження затрат, добра робоча атмосфера і збереження довкілля.

Компанія важлива для міста, області та України, каже Цибульський, адже вона обов’язково сплачує податки, інші обов’язкові платежі до пенсійного фонду. І щороку ця сума зростає. В цьому році в компанії очікують сплатити 419 мільйонів гривень. У них в області, зазначив генеральний директор, найвища плата податків, та одна з найвищих в Україні.

В минулому році, за інформацією Цибульського, підприємство «SKF Україна» визнали компанією №1 в машинобудівній галузі України, і по сплаті податків на одну гривню реалізованої продукції – 29 місце в Україні з десятків тисяч підприємств.

«Технологія, машини – це, звичайно, важливо, але в нас є чітка установка й принцип, що найголовніше – це люди. Цінніше людей можуть бути лише люди. І цю діяльність розподілили на три основних напрямки: турбота про працівників, їхній розвиток, і визнання їхніх заслуг, в тому числі й через заробітну плату, бонуси та заохочення. Як результат, ми маємо мотивованих і відданих працівників», – зауважив гендиректор Цибульський.

Відповідальність, каже Цибульський, розподілили на чотири основних напрямки: відповідальний бізнес, відповідальність перед працівниками, відповідальність за довкілля і перед громадою.

Щодо працівників, то компанія стовідсотково наділила працюючих доброю медичною страховкою. На «SKF Україна» підтримують працівників – учасників АТО та їхніх сімей. Забезпечують оздоровлення працівників, і їхніх дітей.

За словами Володимира Цибульського, в компанії перспективним, важливим для майбутнього компанії, працівникам надають безвідсоткові позики терміном на п’ять років для придбання житла тощо.

«Як приклад роботи про довкілля, можу сказати, що в минулому 2017 році ми побудували «зелену», екологічно чисту котельню, яка працює на дерев’яних і соняшникових пелетах», – додав гендиректор.

Компанія «SKF Україна», каже Цибульський, має майбутнє, і в подальшому вона зможе підтримати концепцію надійного обертання, і допомагатиме світові зменшувати тертя.

Володимир Цибульський розповідає про своє підприємство
Володимир Цибульський розповідає про своє підприємство

Анна МАНЮХІНА

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024