Схожа на чайку: хто в Луцьку їздить на Tesla Model X

31 Серпня 2019, 11:41
21994

Відомі волиняни Вячеслав і Оксана Короткі – щасливі власники електричного кросовера Tesla Model X. Вячеслав – музикант, бас-гітарист луцького гурту «Був’є». Оксана – власниця центру естетичної медицини у Луцьку. «Тесла» – давня мрія Оксани, бо в ній ідеальне все – дизайн, безпечність, екологічність, безшумність і комфорт. Дівчина – фанатка розробок Ілона Маска і він їй імпонує як бізнесмен. Цей геній зміг створити величезну компанію, яка зараз випускає найтоповіші електромобілі в світі.

Tesla Model X – справді геніальна розробка. Ця розумна машина має багато цікавих «фішок» і може проїхати без підзарядки близько 370 кілометрів, тому підійде не тільки для поїздок містом, а й на більші відстані.

Як подорожувати на такому авто, де його заряджати і як воно вписується в реалії українського міста, Бізнес.Район дізнався з перших вуст – від власників Tesla Model X.

1
Вячеслав і Оксана Короткі
Вячеслав і Оксана Короткі

 

ЗА ЕЛЕКТРОМОБІЛЯМИ – МАЙБУТНЄ

Оксана Коротка розповіла нам, що дуже давно захоплюється розробками Ілона Маска і навіть перечитала його книгу. Електричний кросовер Tesla Model X був спочатку її мрією, а потім нею захопився і чоловік. Подружжя Коротких вважає, що за електромобілями – майбутнє. Суто ця модель вразила Оксану своїм дизайном:

«Вона схожа на чайку, коли піднімаються задні двері. Пригадую одну з презентацій цього автомобіля, коли для потенційного покупця машину показують у вигляді танцю і за дві хвилини відбувається ніби невеликий концерт. Це не може не вразити. Подобається, що це безшумна машина. Ти їдеш і така класна акустика всередині, що слухати улюблену музику ще приємніше», – розповідає власниця «Тесли».

Словом, у Tesla Model X – ідеальний дизайн і зовні, і зсередини. Вона стильна, сучасна і може вмістити шість-сім пасажирів. У кожного пасажира є можливість самостійно регулювати відстань між сидіннями, їх нахил і підігрів. Це ідеально підходить для родини, що і підкорило подружжя Коротких. Також авто дуже потужне. «Коли до стильного дизайну додаються ще й такі технічні моменти, це мій фаворит назавжди. Я думаю, що на бензинову чи дизельну машину після «Тесли» я вже не погоджуся», – ділиться враженнями Оксана Коротка.

2

 

Вячеслав Короткий каже, що до всіх «фішок» машини вже звик і насолоджується комфортом. Йому подобається, що «Тесла» безшумна і розгін набирає наче літак. І справді, швидкість до сотні кілометрів на годину ця модель розвиває за три секунди.

Окремий плюс автівки – її безпека.  Вже після покупки Tesla Model X подружжя Коротких дізналося про одну з найголовніших складових безпеки. Це потужні повітряні фільтри, які здатні захистити пасажира навіть від біологічної зброї.

«Коли ти їдеш за ЗіЛом, або чимось іншим, що «коптить», у тебе в салоні все одно повітря свіже, як в санаторії.  До речі, ця функція дуже рятує від смороду у Луцьку, – сміється Оксана Коротка.

ЗАРЯДКИ ВИСТАЧИТЬ ІЗ ЛУЦЬКА ДО ЛЮБЛІНА

Дехто вагається – купувати електромобіль, чи ні. Адже інфраструктура українських міст, зокрема, Луцька, для таких авто набагато гірше пристосована, ніж за кордоном. Покупці часто переживають, що будуть мати мороку із заряджанням. Особливо якщо потрібно їхати на далекі відстані. Проте, як розповіли нам власники «Тесли», у них з цим проблем не виникало, адже електромобіль можна заряджати вдома через звичайну розетку. Це як телефон – приходиш з роботи і ставиш його на ніч на зарядку.

«Зазвичай заряджаємо машину вдома – для міста цього вистачає. Перехідник, трьохфазна розетка – і за ніч машина заряджена. По місту, в принципі, є де зарядити, але для «Тесли» – повільні зарядки. Інфраструктура по Україні загалом зроблена для Leaf’ів (Nissan Leaf, – ред.),  які вже багато років завозять і їх набагато більше, ніж «Тесла». Вистачає зарядки на 370 кілометрів і залежить розряджання від стилю керування. Зазвичай нам вистачає заряду на днів три, але ми рідко тратимо його до кінця», – розповідає Вячеслав Короткий.

2

 

Вдома заряджати авто вигідніше – кажуть власники «Тесли». Варто просто порахувати, скільки це виходить у оплаті за електрику, і різниця стає очевидною:

«Якщо вдома заряджаєш, там ціна за кіловат 1,60 гривень. Виходить приблизно 150 гривень повна зарядка на 370 кілометрів. Батарея «Тесли» бере 90 кіловат електроенергії. На зарядній станції, наприклад беруть дев’ять гривень за кіловат, а це фактично тисяча гривень за одну зарядку. Виходить, вдома – 150, а там – 1000. Різниця є», – розповідає Вячеслав про переваги заряджання «Тесли» вдома.

У Європі інфраструктура для електрокарів більш розвинена, ніж у нас. Оксана і Вячеслав уже подорожували Європою і там проблем із заряджанням не виникало.

«Коли ми подорожували Європою, нам зарядки вистачило з Луцька до Любліна. Там довелося зупинитися і зарядити авто. Практично у кожному торговому центрі стоїть швидкісна зарядна станція від Green Way. Вони найпопулярніші, здається, у Польщі і Німеччині. Через порт CHAdeMO заряджається за півтори години», – розповідає Оксана про закордонну поїздку.

2

 

Платити за зарядку в Європі можна через мобільний додаток. Там все дуже просто і зручно. Потрібно зареєструватися і додати свою картку. Можна поєднати корисне з приємним – піти на каву чи шопінг, а в додатку дивитися, скільки зарядило. Якщо хочеш, можеш зупинити заряджання через телефон.

За словами Вячеслава Короткого, в Україні схожі станції навряд чи будуть, бо вони видають потужність у кіловатах і, зазвичай, такі станції ставлять в селах.

«Є така компанія STRUM. У них щось на подобі Green Way. Там йде проста розетка type 2. Якщо «теслівським» коннектором відразу приєднатись, буде  повільна зарядка. CHAdeMO з конектором СSS – швидкісна. Європейські машини всі йдуть з коннектором для швидкісної зарядки», – розповідає автовласник.

В Україні схожі зарядки є в Житомирі і Новограді-Волинському. Тобто до Києва доїхати можна без проблем. Є і у Львові така зарядна станція. Якщо вам потрібно подорожувати Україною, потрібно зважати на ці моменти і планувати маршрут заздалегідь.

 

ДЕ РОБЛЯТЬ ДІАГНОСТИКУ TESLA

В Україні є два неофіційні сервісні центри – у Києві і Львові, де можна «полікувати» вашу машину. Проте волинські власники «Тесли» радять все-таки звертатися до офіційного. Особливо, якщо авто ще на гарантійному обслуговуванні.

За словами Оксани Короткої, один з сервісних центрів нещодавно відкрився у Варшаві: «Це не так вже й далеко від нас. Можна провести час приємно і корисно – виїхати з сім’єю на якийсь вікенд і закинути машину на сервіс, якщо є якісь проблеми».

Оксана і Вячеслав недавно заїжджали на діагностику у Варшаву. Там сказали, що з машиною все добре. У них якраз тривало на той момент гарантійне обслуговування. Узагалі гарантію дають на п’ять років, або до 80 тисяч кілометрів. Але на різні машини це по-різному. На батарею дають гарантію вісім років.

Вячеслав каже, що багато українців уже могли б їздити на «Теслах» і єдине, що їх стримує – відсутність сервісу. Тому таку машину зазвичай купують, коли дуже довго про неї мріяли. Для автовласника поїхати на сервіс у Варшаву вже не буде проблемою.

Коли людина купує «Теслу», вона більше ніякої машини не захоче. Оксана вважає, що кращої машини для неї і бути не може, тож буде радити її всім знайомим, які планують міняти авто:

«Раджу всім, особливо тим, хто часто по місту катається. Особливо вона буде зручна тим, хто має дітей – і до школи відвезти, і в садок, і на гурток. Для мене взагалі кращої машини, ніж «Тесла», немає. Мене не здивуєш останнім «Рендж Ровером» чи «Мерседесом», «Гелендвагеном». Хіба що новою моделлю «Тесли» (сміється, – ред.). Я знайшла свою любов! Знаєте, коли маєш, і вже ні на що не дивишся».


 

КУПИТИ TESLA MODEL X МОЖНА БЕЗ ПРОБЛЕМ І «ПІД КЛЮЧ»

Якщо ви загорілися бажанням придбати Tesla Model X, або ж інший електромобіль, вам з радістю допоможе компанія WEST AUTO HUB. Саме вона підібрала і доставила авто подружжю Коротких. Волинянам сподобалося, що там роблять все надійно і швидко. Вони озвучили свої побажання і за два тижні змогли забрати свій автомобіль. Подружжю не потрібно було думати ні про розмитнення, ні про реєстрацію транспортного засобу.

«WEST AUTO HUB – це компанія, яка перевірена уже багатьма. Це пригон автомобіля «під ключ». Тобі не доводиться думати ні про розмитнення, ні про реєстрацію автомобіля. До того ж, наш електромобіль приганяли аж зі Швеції і на ньому проста людина, яка займається перегоном авто, просто не доїхала б до України, адже його по дорозі треба було б підзаряджати», – ділиться рекомендацією Оксана Коротка.

Також волинянці дуже сподобався підхід персоналу, який був на зв’язку практично цілодобово: «Наш менеджер Давид відписував мені о десятій годині вечора, і о восьмій ранку, і посеред дня. Це мені дуже сподобалося – він дійсно дуже відповідально поставився до вибору автомобіля. Давид допомагав звернути увагу на такі технічні нюанси, на які би ми – покупці –  не звернули б увагу ніколи. Рекомендував, який має бути технічний стан, заряд батареї автомобіля тощо».


 

У результаті клієнтам привезли авто в гарному стані і з тим пробігом, на який вони були згодні.  За їх словами, WEST AUTO HUB обрали, тому що ця компанія робить все надійно, швидко і в визначений термін.

Якщо ви довго мріяли про електромобіль, чи будь-яке інше авто, компанія WEST AUTO HUB допоможе втілити вашу мрію у реальність.

Отримати детальну консультацію можна у фахівців компанії за адресою с. Струмівка, вул. Рівненська, 74 або ж за номером телефону 0 800 21 20 30.

Читайте також: Tesla Model X у Луцьку: тест-драйв. ВІДЕО

Світлана КИРИЛОВА

Коментарі
21 Вересня 2019, 12:31
Підкажіть будь ласка скільки вышло по ціні
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024