Їдальня у стилі Хазіпова: як виглядає кафе на WEST AUTO HUB

24 Жовтня 2019, 16:03
11953

Зазвичай, їдальня асоціюється у нас із тітоньками у фартушках та чепчиках, «гранчаками», металевими тарілками і запахом смажених котлет. Коли ми йшли, аби оглянути їдальню комплексу «WEST AUTO HUB», яку нещодавно відкрили на Рівненській, 74, то очікували побачити щось подібне, тільки з сучаснішим посудом.

І, зізнаємося, були дуже здивовані. Про те, що це саме їдальня, можна здогадатись хіба по стравам, які порційно виставлені на стійці. Інтер’єр, обслуговування, ідеальна чистота та затишок закладу абсолютно не поступаються статним кафе чи кав’ярням.


Потреба у їдальні такого типу з’явилася вже давно, адже WEST AUTO HUB – чи не найбільший комплекс для власників авто, де можна отримати широчезний спектр послуг: від митного оформлення автомобілів до придбання автівок «під ключ» з-за кордону. А віднедавна тут ще й можна дуже смачно поїсти, що значно піднімає настрій усім, хто метушиться протягом дня у своїх справах.

Про їдальню нового європейського зразка ми вирішили поговорити з відомим волинським кухарем Юрієм Хазіповим, з легкої руки якого розпочинали роботу чимало популярних нині ресторанів та кафе.


Зустрілися з ним в суботу, коли у закладі не було надто багато гостей, бо в будні тут, зазвичай, досить людно. Юрій розповів, що ідея саме їдальні ось такого плану вже давно висіла у повітрі і нарешті дочекалася свого часу.

«Зараз люди часто хочуть відкрити якісь шикарні ресторани, та, як на мене, роблять це більше для себе, а не для інших. Я не проти ресторанів, але їх кількість, мабуть, є більшою, ніж бажаючих прийти туди. Насправді ж люди хочуть щодня їсти нормально. Тобто, називаємо речі своїми іменами, їдальня – це кафе з людським обличчям, в яке хочеться прийти, тобі тут комфортно, добре і смачно. Зараз це не їдальня  радянського зразка, де найчастіше був неякісний продукт. Ми відштовхувались від того, що люди повинні розуміти, куди прийшли, спокійно, швидко і якісно поїсти. Також ми спробували зробити щось цікаве в меню. У планах – регулярне його оновлення. Ось така проста ідея», – пояснює Юрій Хазіпов.

Читайте такожЇдальня за 25 днів: «Кромберг енд Шуберт» годуватиме працівників як у ресторані

Зі слів Юрія, їдальня розрахована переважно на людей, які працюють неподалік і можуть зайти пообідати, або ж усіх, хто приїхав сюди та в найближчі установи у справах. Кожен може завітати і спокійно поїсти якісні та смачні страви за адекватні кошти. А для тих, хто чекає на отримання певних послуг в самому комплексі WEST AUTO HUB, на стіні спеціально облаштоване велике електронне табло, тож кожен може бачити, чи не надійшла його черга.

Окрім тих страв, які можна побачити на роздачі, в меню є ще й вареники та пельмені. Особливо смакує хліб власного виробництва.


«Наше меню – це домашня кухня, але сучаснішого зразка. Тут готують смачну просту їжу з елементом національних особливостей. Добре спрацювала ідея винести приготування млинців в зал. Тобто млинці готують відразу при гостях і можна спостерігати процес та пересвідчитись, що все готується  дійсно професійно та в чистоті», – розповідає Юрій Хазіпов.

На наше прохання при нас готують млинець і яєчню на спеціальному устаткуванні. До слова, таким чином зранку для гостей готують сніданки – ароматні омлети. Страви виходять максимально свіжі і смачні.

1

1

1

1

2

1

До слова, у закладі дійсно ідеально чисто. Працівники на роздачі їжі – у спецодязі. Посуд та підноси складені на окремому столику. Поруч стоїть антисептик для рук, щоб гості могли спокійно брати усе необхідне.

1

Для кавоманів облаштований спеціальний куточок, де можна власноруч зробити ароматну каву, а за  бажанням урізноманітнити її смак цікавими наповнювачами. А для тих, хто не дуже полюбляє кавові напої, у закладі приготували великий вибір оригінальних чаїв. Напої можна також брати із собою.

1


1

При нас молодий чоловік замовляє обід. Каже, що заходить сюди вже втретє і дуже задоволений:

«Добре, що все швидко і якісно. В мене дуже обмежений час, тому важливо, аби я не чекав, поки півгодини щось готуватимуть. А тут прибіг, вибрав, перекусив і побіг. І смачно дуже! Котлети навіть мама такі добрі не робить!» – жартує гість.

1
Обід одного з гостей їдальні Каже що смачно, як у мами
Обід одного з гостей їдальні Каже що смачно, як у мами

Юрій Хазіпов каже, що меню буде варіюватися, адже цікаво експериментувати з стравами, особливо, коли з’являються сезонні продукти. А оскільки в майстерності відомого шеф-кухаря сумніватись не доводиться, регулярні новинки припадуть до смаку гостям їдальні.

1

1

1

Посмакувати дійсно ситним та недорогим сніданком чи обідом можна щодня за адресою: с. Струмівка, вул. Рівненська, 74. Тут завжди раді новим гостям.

Читайте також: Біля Луцька здають в оренду просторе приміщення для будь-яких подій

1

1

1

1

1

1


Ольга МАГАС

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024