Різдвяний настрій з доставкою від юного Санти: хто у Луцьку в’яже і продає светри з оленями. #НЕЗЕЛЕНІ

03 Грудня 2019, 17:02
10863

Зробити людей щасливими і здобути свого лояльного клієнта: так мислить луцький підприємець Станіслав Кримчук, схожий на молодого Санта Клауса.

Цього хлопця можна зустріти щодня на першому поверсі розважального центру «Промінь» у яскравому светрі з оленями. Станіслав продає святковий одяг власного виробництва: ексклюзивні светри, шкарпетки, шапки ручної роботи, а також пледи та багато інших святкових дрібниць  у крамничці новорічно-різдвяного настрою Santa Shop.

22-річний власник магазину Santa Shop Станіслав Кримчук цьогоріч вийшов на ринок як виробник. Бізнес.Район поцікавився, як Santa Shop готувався до новорічно-різдвяних свят, про новинки в асортименті і чому Станіслав збирається їздити Луцьком у костюмі Санти.

Станіслав Кримчук
Станіслав Кримчук

Станіславе, як готували магазинчик Santa Shop до новорічно-різдвяного періоду?

– Підготовку розпочали ще в травні і зробили все, що можна. Порадилися з колегою і зійшлися на думці, що наша ціль – зробити теплі і якісні светри. Почали з пошуку фабрики, яка зможе якісно виконати наше замовлення. У результаті знайшли в Хмельницькому таку, яка в’яже светри для всієї України і навіть за кордон. Ми уклали договір співпраці з фабрикою і вона виготовлятиме наші замовлення. Таким чином підтримаємо й українського виробника.

Ми не будемо робити супервеликі націнки, але виготовимо якісні светри, які будуть теплими. Ми реагуємо на ринок і під нього підлаштовуємось. Бо на першому місці – клієнти, і ми робимо те, що добре для них.  До речі, наші светри проходили сертифікацію ДСТУ, аби підтвердити склад і якість.

Що нового ви додали в асортимент магазину?

– Минулого року в нас були тільки светри і шкарпетки. Цьогоріч ми додали пледи, шапки, шарфики, новорічні свічки та іграшки хендмейд. І ще чекаю на один цікавий товар. Це буде новинка для всіх. Також будемо робити кілька сервісів з доставки новорічних подарунків саме перед новорічно-різдвяними святами.

Як буде виглядати святкова доставка?

– Доставка називатиметься «Санта делівері» і діятиме від 24 грудня. Луцьком буду їздити я в костюмі Санти і розвозити подаруночки. Це буде відбуватися так: у нас замовляють подарунок, а ми його святково пакуємо, компонуємо і бонусом додаємо солодощі від нас. І приблизно після шостої вечора їдемо по всьому Луцьку розвозити подарунки від Санти!


 

Скільки видів светрів є у вашому магазині?

– Поки є два види светрів – червоний і білий. Для чоловіків, жінок і дітей. Найближчим часом очікуємо оновлення товару. Це будуть принти «прянички», «сніжинки», більш яскраві кольори. У нас можна придбати увесь фемілі лук. І таким покупцям ми робимо знижку, або невеличкі подарунки. Ми лояльні до клієнта, адже ми виробники, а не якісь там перекупщики. Ми знаємо, що ми робимо, тому не шкодуємо знижок. Хочемо дарувати покупцям веселий настрій, тепло і затишок.

Яка технологія виготовлення ваших светрів?

– Почну з того, що в’язальні машини в нас не старі, «совєцькі», а якісні німецькі, марки STOLL. Нитка в нитку плететься і йде в два шари. Тобто кольори накладаються один на інший, щоб і в’язка була щільнішою, і щоб светр був теплішим. Склад – 50% акрил і 50% шерсть. Акрил дає светру м’якість і еластичність, а шерсть дає тепло і можливість організму дихати. А в компонуванні одного з іншим виходить суперматеріал.

Зв’язані частини светра зшивають між собою за італійською методою, яка називається рімолді. Готові светри обробляють спеціальними речовинами, аби надати м’якості і довговічності. Таку технологію давним-давно використовують у всьому світі, зокрема, в тій самій Італії. Спеціальна машина пресує готові светри і після цього вони не розтягуються, а зберігають свій первинний вигляд.


 

А як роблять шапки і шкарпетки?

– Їх виготовляють вручну компаньйони тих людей, які роблять для нас светри. Там також склад 50% акрилу і 50% шерсті. Вони теж теплі і довговічні, словом, просто бомба! Я можу довго про них розказувати, але краще прийдіть і самі спробуйте.

У вас вже є постійні клієнти?

– Так як ми дуже лояльні до клієнтів, то звісно є. Часто приходять і запитують, що нового маємо. Але так як торік ми працювали під замовлення, а цьогоріч вийшли на ринок як виробник, то підлаштовуємося під клієнта. Плануємо збільшити асортимент, наприклад, додати трішки довші жіночі светри-туніки. Стараємося робити такий широкий асортимент, щоб всім всього вистачало.


 

Де ще можна придбати ваші речі? Тільки в «Промені», чи маєте ще десь торгові точки?

– Наразі крім торгової точки у «Промені» маємо ще одну на Буковелі. Ми співпрацюємо з магазином на постійній основі. Вони беруть у нас светри, як у виробника, і продають. Також ми маємо Інстаграм-магазин, який запустили недавно, і Facebook-сторінку. Нас можна знайти скрізь, якщо маєте інтернет. 


 

Чи доставляєте товар по Україні?

– Так. Ми підписали договір з «Новою поштою» на найшвидшу доставку по всій Україні. Якщо торік бували проблеми з доставкою і наші товари їхали довго, адже перед святами навантаження завжди велике, то цього року ми все передбачили і гарантуємо швидку доставку до клієнта.

До якого числа ваша торгова точка діятиме тут?

– Плануємо працювати до 7-8 січня, а після свят будемо «закруглятися». Адже зазвичай всі новорічні товари люди купують заздалегідь. А так ми як виробники, то 24/7 щось робимо. Наприклад, в’яжемо різні вишиванки, гольфи і светри різної товщини, шиємо футболки поло на Італію. Тобто, роботи вистачає (сміється, – ред.).


 

Вас можна буде побачити на новорічному ярмарку в центрі Луцька?

– Ні. Ми не хочемо бути інкубаторними. Ми робимо ексклюзивні речі, які можна комусь подарувати. Так, нас можна скрізь знайти, речі з нашого виробництва є по всіх куточках України. Але саме ці речі, ці светри – тільки тут і під замовлення в соцмережах.

Плануєте розширення мережі новорічних магазинчиків?

– Так, вже говорив з колегами з Івано-Франківська та Рівного і їм ця ідея сподобалась. Думаю, наступного року магазини Santa Shop будуть в кількох містах України. Будемо ґрунтовно до цього готуватися, аби все зробити якісно.


 

Світлана КИРИЛОВА

Фото Анни Манюхіної та з особистого архіву Станіслава Кримчука

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024