Студентка з Любешівщини заснувала бренд вишитих футболок. #НЕЗЕЛЕНІ

07 Березня 2020, 16:26
Софія Поліщук 11490
Софія Поліщук

Софії Поліщук 19 років і вона вишиває на замовлення. Її профіль в Instagram sss_brand набирає обертів, а поштовхом до створення була думка про те, що «ну треба щось робити!»  

Сьогоднішня героїня рубрики про молодих підприємців #НЕЗЕЛЕНІ навчається на іноземній філології в СНУ імені Лесі Українки. Сама родом з Любешівського району, села Залізниця. Ще з дитинства дуже любила малювати, але в художню школу батьки не віддали, бо до неї потрібно було б їздити 15 кілометрів. Щоб чимось займатись записалась до музичної школи. Три з половиною роки грала на баяні, та потім цим перегоріла.

1
Вишивка Софії близька ще з дитинства
Вишивка Софії близька ще з дитинства

«Ще у школі до мене прийшла думка, що я хочу заробляти сама. Все починалось, як і в багатьох з села. Я ходила в ліс по ягоди, але мені це не подобалось. Пізніше почала і інтернеті продавати одяг через посередників. Займалась цим лише півроку, бо це взагалі не цікаво. Мені потрібно було себе творчо реалізовувати», – розповідає Софія Поліщук. 

Якось у соцмережі Pinterest дівчина надихнулася красивими малюнками й подумала «А чому б це не вишити?». Так і розпочалась ще поки недовга історія sss_brand. Першу футболку, на якій Софія вишила «Кров з молоком» вона зберігає в себе, як символ того, що вона знайшла свою нішу.

2
Свою вишивку Софія популяризує в Instagram
Свою вишивку Софія популяризує в Instagram

Коли створила сторінку в Instagram, то всі дуже здивувалась. За словами дівчини, ніхто в її селі не міг подумати, що таким можна займатись, публікувати це в інтернеті, заробляти гроші.  

«Не я перша, не я остання, хто цим займається. Але досі, коли я кажу, що займаюсь вишивкою, люди очікують побачити рушники чи ікони, вишиті хрестиком. Але нитка може лягати по-різному», – переконана дівчина. 

Читайте такожКорсак-молодший: маркетолог, який виходить з тіні відомого батька. #НЕЗЕЛЕНІ

Софія недарма почала займатись вишивкою. У неї ще досі є вишиванка, яку вишила прабабця і їй понад 60 років. У бабусі вдома цілий музей вишивки. Ікони, рушники, картини. Вона навіть вишила Тараса Шевченка дідусеві. Мама теж вишиває. І інколи навіть допомагає Софії, якщо дівчина не встигає.

«Я дуже люблю вишивати зимою, хоч і замовлень тоді менше. Це ще спогади з дитинства, коли ввечері в кімнаті збиралась мама і бабуся і вишивали до ночі двоє. Тому вишивка стала мені близькою».

І тато не сидить осторонь –  допомагає відвозити замовлення на пошту.

Читайте також: From USA with love: як лучанин відкрив власний Детройт. #НЕЗЕЛЕНІ

1
Із замовленнями дівчині допомагає і мама, і тато
Із замовленнями дівчині допомагає і мама, і тато

Зараз профіль Софії набрав понад 600 підписників. Нехай не дуже багато, але головне не кількість, а якість, як каже дівчина. Її запрошували бути спонсором на Містері СНУ, Містер і Місіс факультету. Зараз вона готує колекцію для подібного конкурсу, але вже в київському виші.

«Якось я вишила футболочку дівчині, потім вона переїхала до Ньою-Йорка. Коли гуляла по вулиці, до не підбігли запитати, де вона купляла цей одяг. Коли мені це розповіли, я була на сьомому небі. Бо це дуже приємно, і надихає далі творити».

Читайте також: Євині дочки: історія луцького хенд-мейду, який мріє стати бізнесом. #НЕЗЕЛЕНІ

1

«Я не можу сказати, що це бізнес. Це швидше самозайнятість. Та мені й просто роботою це важко назвати, хоч і sss_brand мій заробіток. Для мене вишивка – відпочинок. Коли беру до рук голку, то розслабляюсь. Думаю, так і має бути, тому планую розвиватися і популяризувати ручну вишивку». 

1
Софія й нам вишила футболочку на подарунок
Софія й нам вишила футболочку на подарунок

Читайте також: Різдвяний настрій з доставкою від юного Санти: хто у Луцьку в’яже і продає светри з оленями. #НЕЗЕЛЕНІ

Софія МІЩУК

Фото Юрія ЄВТУШКА

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024