Дві сестри з Луцька, які хочуть робити світ яскравішим. #НЕЗЕЛЕНІ

15 Жовтня 2020, 11:08
11310

Лучанки Юлія Варченко та Олександра Мулько працюють у б'юті-сфері. Їх знають як майстринь студії краси Grimerka studio Lutsk

Дівчатам 26 та 20 років. Юлія – майстриня перукарської справи, а Олександра – бровистка. Свої професії дівчата обрали не одразу.

Юлія сім років провчилася в ЛНТУ на інженерку з автомобільних перевезень і управління транспортом, два роки працювала логісткою на фірмі, а потім знайшла своє покликання у перукарській справі. Олександра вступила на журналістику, але потім вирішила кардинально змінити своє життя і піти працювати на студію до сестри.

Сьогодні дівчата – героїні нашої постійної рубрики #НЕЗЕЛЕНІ. Вони розповіли, чому вирішили піти у б'юті-сферу і з чого починали.

Зліва направо: Олександра і Юлія
Зліва направо: Олександра і Юлія

 

«Я роблю цей світ яскравішим»

Одного дня Юля захотіла пофарбуватись у яскравий колір, але не знайшла людини, яка б це зробила. Це стало поштовхом, аби навчитися цього ремесла самостійно.

«Мене звільнили через те, що я не проявляла ініціативи до роботи. І тоді я усвідомила, що насправді все життя мріяла займатись творчістю, бо паралельно з роботою я танцювала. В один момент я захотіла пофарбуватись в фіолетовий колір і зрозуміла, що в Луцьку немає жодної людини, яка би це зробила, і подумала, що було б круто почати самій це робити», – розповідає Юлія.

Дівчина знайшла, де можна замовити яскраві фарби для волосся, але чомусь забула про них, а коли її звільнили з роботи, зрозуміла, що це знак. Побачила оголошення, де шукали дівчат на роботу майстра і одразу навчали.

«Я вміла крутити волосся і робити зачіски. Подала свою заявку і мене прийняли. Тоді я і зрозуміла, що це моє, продовжувала навчатись і купила омріяні яскраві фарби для волосся. А зараз роблю цей світ яскравішим», – каже майстриня.


 

Після проходження усіх необхідних курсів та навчання для опанування професії, Юлія разом із своєю подругою відкрили студію краси Grimerka studio Lutsk. Самостійно зробили ремонт у приміщенні, купили меблі, облаштували затишну студію. Пізніше подруга, з якою Юлія почала роботу в «Гримерці», пішла зі студії, тож дівчині довелося справлятись зі всім самостійно.

«Дівчина, що працювала зі мною, захотіла змін, але я до цих змін не була готова. Тому ми з нею розпрощалися. Я вирішила лишитись на студії сама. Було тяжко, бо платити за оренду приміщення доводилось самій. Коли моя менша сестра написала мені, що хоче працювати зі мною, я подумала, що в нас може бути чудова сімейна студія», – говорить Юлія Варченко.

Зараз майстриня не відмовляє собі та своїм клієнткам у експериментах з волоссям. Дівчина може пофарбуватись у яскравий колір, зробити коротку стрижку або різноманітні зачіски. У планах в цієї красуні – заплести собі дреди. Ось, що значить по-справжньому любити свою роботу.


 

«Хочу допомагати дівчатам підкреслювати їхню красу»

Олександра Мулько – студентка четвертого курсу  ВНУ імені Лесі Українки на факультеті філології та журналістики. Професія журналіста була для неї мрією всього життя, але щось пішло не так.

«Я дуже хотіла стати журналісткою. У школі вчителька англійської мови сказала мені, що це точно моє і в мене все вийде. Натхненна я подала документи. Перший рік навчання був надзвичайно цікавим. Я уявляла, як буду брати інтерв'ю у відомих людей, сидіти в крутому офісі з панорамними вікнами і друкувати на ноутбуці матеріали. Але реальність роботи журналіста не була такою цікавою, як я собі придумала», – каже Олександра.

За її словами, на другому курсі весь ентузіазм до навчання кудись зник і дівчина не знала, що робити. Ще через рік на прикладі своєї сестри зрозуміла, що теж хоче допомагати дівчатам та жінкам підкреслювати їхню красу.

Завдяки допомозі близьких та рідних, Саша пішла на навчання бровиста, домовилась із сестрою про спільну роботу на студії, купила необхідне обладнання для подальшої роботи і тепер разом із Юлією успішно працюють удвох.


«Я довго думала, чим саме хочу займатися, тому що впродовж двадцяти років свого життя я фарбувала волосся усіма кольорами веселки, вміла робити зачіски, але повторяти за сестрою мені аж ніяк не хотілося. Рішення бути бровистом до мене прийшло, коли фарбувала собі брови вдома перед дзеркалом, вимальовуючи кожну лінію. Тоді я сказала собі: «Так, це те, чим я хочу займатися», – розповідає бровистка.

Робота Саші
Робота Саші

Робота Саші
Робота Саші

 

Саша каже, що сестра не була проти їх спільної роботи на студії, але пожартувала: «Сподіваюсь, ми не повбиваємо одна одну».

Дівчина веде в соціальній мережі Instagram сторінку preparty_beauty. Олександра розповіла, що відповідально ставиться до ведення соцмережі, оскільки зараз у цій сфері дуже мало якісного контенту і «живих» фото.

«Бровисти з Луцька звикли шукати гарні фотографії на Pinterest, а потім закидати собі у профіль. Я бачила одне й те саме фото у шістьох майстрів, а мені хочеться створити унікальне. Я можу сидіти дві години і зробити один вдалий кадр, але я дуже люблю цим займатись», – констатує дівчина.

Юлія сторінку в Instagram не веде, а навпаки обмежила себе у цій соціальній мережі. Записатись до неї можна через номер телефону, або ж сторінку у Facebook.

«Сторінки в Instagram потрібно вести. Це постійний потік клієнтів і для того, щоб з ним справлятись, мені потрібно повністю займатись лише перукарською справою. Окрім цього, в мене є ще одна робота, яку я не хочу лишати, тому в мене відпала будь-яка потреба мати ще якісь сторінки в Instagram для приваблення клієнтів. У мене працює сарафанне радіо, мене рекомендують один одному дівчата, які вже до мене приходили, клієнток не стає менше і всі йдуть від мене задоволені», – розповіла насамкінець Юля.

Дівчата також поділилися секретом, що планують зробити ребрендинг, придумати нову назву, яка буде говорити про те, що тут працюють сестри, та внести невеликі зміни в інтер'єр студії.

 

Олександра МУЛЬКО

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024