Новий навчальний рік в IT Step School Луцьк: хто працює з дітьми

21 Серпня 2021, 18:00
Новий навчальний рік в IT Step School: хто працює з дітьми РЕКЛАМА 3389
Новий навчальний рік в IT Step School: хто працює з дітьми

Загальноосвітня школа IT Step School Луцьк вдруге відчиняє двері для дітей. Стартує новий навчальний рік, який обіцяє буде ще яскравішим та наповненим новими знаннями й враженнями.

Журналістка Район.Луцьк завітала до школи та поспілкувалася з людьми, які безпосередньо відповідають за навчання та дозвілля учнів – викладачками та кураторкою.

Троє фахівчинь IT Step School, з якими випала нагода поспілкуватися, працюють у закладі з моменту його відкриття у 2020 році. Їх об’єднує любов до дітей, щире захоплення тим, що вони роблять, та вогонь в очах.

Викладачка української мови та літератури Ольга Мазурак розповідає, що почала практикувати під час навчання у Польщі – пояснювала ази української мови полякам. Після повернення в Україну почала займатися репетиторством, а тоді потрапила на співбесіду в IT Step School, де згодом й почала працювати.

Ольга Мазурак
Ольга Мазурак

Вчителька Людмила Хомич, яка під час розмови сидить поряд, розповідає схожу історію.

«Я почала працювати ще студенткою, брала на репетиторство учнів, готувала їх до контрольних робіт з математики, декого – до ДПА, екзаменів. За освітою я викладачка інформатики, навчалася у Луцькому національному технічному університеті. Після того працювала теж викладачкою математики й інформатики, а тоді прийшла сюди. Працюю з часу відкриття школи, тобто вже рік», – зазначає Людмила.

Людмила Хомич
Людмила Хомич

На запитання, що ж найбільше вони люблять у своїй роботі, викладачки майже в унісон відповідають: дітей. Проте, далі думку розвивають уже по-різному. За словами Ольги Мазурак, для неї в роботі також важлива можливість розкрити свій вчительський потенціал, у чому допомагає досить різноманітна матеріально-технічна база.

«Ми можемо використовувати на уроках окуляри віртуальної реальності, створювати різні презентації, проводити лабораторні. Це захопливо не лише дітям, але і самим вчителям цікаво готуватися до таких уроків, вигадувати щось нове й вражаюче», – пояснює викладачка української.

Людмила Хомич своєю чергою додає, що в роботі їй найбільше подобається допомагати дітям здійснювати мрії. Наприклад, вступити в омріяний навчальний заклад на бюджет. Або ж допомогти дитині полюбити математику, навіть якщо у звичайній школі цей предмет давався їй складно.

Перший навчальний рік для IT Step School минув досить вдало і лишив по собі яскраві спогади. Ольга Мазурак поділилася, що найбільше запам’ятала свій перший урок.

«Це був найвідповідальніший момент, бо ти мусиш показати себе з найкращих сторін як вчитель, щоб діти тебе поважали», – каже Ольга.

Також обидві викладачки зазначили, що одними з найцікавіших були кейсові дні, коли уся школа мала дотримуватися якогось певного стилю. У такі дні всі уроки, презентації, завдання стосувалися обраної теми, а вчителі й учні переодягнутися в різних персонажів.

За словами Ольги Мазурак, встановити довірливі й дружні стосунки з дітьми під час першого року навчання допомогла дружня атмосфера та живе спілкування. Якось у навчальному закладі влаштували день настільних ігор – учні й вчителі на рівних грали в «Мафію», «Монополію», «Еліенс» та інші «настолки».

«З дітьми треба бути друзями, щоб у стосунках була довіра», – підсумовує викладачка.

Окрім вчителів-предметників з дітьми також працюють куратори. Марія Косінська працює в IT Step School на цій посаді з дня її відкриття у 2020 році. Вона спочатку здобула медичну освіту у Волинському медичному інституті, а згодом стала вчителькою біології та природничих наук у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. 

Саме таке поєднання спеціальностей якнайкраще підійшло для посади кураторки 5-6 класів, куди вона прийшла після роботи медпрацівницею.

Марія Косінська
Марія Косінська

Марія розповідає, що робота куратора – це постійний нагляд за дітьми. Вона допомагає їм під час уроків, ходить з ними на фізкультуру в спорткомплекс, підтримує в будь-якій ситуації. До її обов’язків також входить фотографування уроків та складання тижневих дайджестів для батьків, щоб вони завжди були в курсі, чим займається їхня дитина.

«Найбільше мені подобається в моїй роботі, коли діти усміхаються. Коли вони діляться своїми враженнями з подій чи подорожей з батьками. Такі щирі емоції є лише в дітей, вони насичують тебе енергією», – ділиться кураторка.

Відразу ж згадує найяскравіший, за її словами, момент минулого року. Під час відвідування Луцької Венеції один хлопчик десь знайшов тюльпан і подарував його Марії, бо вона йому нагадала цю квітку.

За словами директорки навчального закладу Анастасії Скарвінко, наразі в IT Step School працює близько десяти вчителів, але з 1 вересня кількість працівників планують збільшити майже вдвічі. 

У школі працюють переважно молоді вчителі, які з великим ентузіазмом використовують роботі новітні технології та розробляють власні сучасні методики. Працюють й педагоги з поважним стажем роботи в державних навчальних закладах. 

Усі вчителі проходять декілька етапів відбору, зокрема, різні психологічні тести, тести на визначення емоційного інтелекту, регулярні зрізи знань. 

«Обов’язково проводять тестування, визначаючи наскільки вчителі розбираються в навчальній програмі. Це один із перших етапів. Якщо вчителі не можуть зі свого предмету розповісти й пояснити якусь частину теорії, ми не продовжуємо з ними співпрацю», — зазначає директорка.

Анастасії Скарвінко
Анастасії Скарвінко

Значну частину навчального процесу виділяють для підготовки до ЗНО та ДПА. Цьогоріч, у школі навчалися лише 5-8 класи, проте учнів 7-8 класів вже готували до ДПА. Анастасія Скарвінко розповідає, що діти мали додаткові години з математики, англійської та української мов. 

«Через те, що ми школа повного дня, в 10-11 класі передбачені додаткові години саме для підготовки до ЗНО. Щомісяця ми для себе внутрішньо проводимо ЗНО, щоб орієнтуватися, який рівень підготовки мають учні», – додає директорка.

Уся мережа IT Step School під керівництвом центрального офісу залучається до процесу підготовки дітей до зовнішнього незалежного оцінювання. Випускники вдячні закладу за навчання та завжди тепло про нього відгукуються.

Довідково: загальноосвітня приватна школа It Step School Луцьк – частина сім'ї Комп'ютерної Академії ШАГ. У Луцьку така школа з’явилася рік тому. It Step – це 22 роки досвіду у сфері освіти; це 22 країни світу та 166 філій.

Загальноосвітня приватна школа It Step School Луцьк – це перш за все школа з сучасними підходами й методами навчання. ІТ – не тільки в навчальній програмі, а й інструмент у вивченні різних дисциплін.

Читайте також: Чому навчатися в IT Step School – це круто: думки учнів. ФОТО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024