«Підприємці прокинулись і це дуже тішить», – представниця страхової компанії

08 Листопада 2021, 16:31
«Підприємці прокинулись і це дуже тішить», – представниця страхової компанії Реклама 2862
«Підприємці прокинулись і це дуже тішить», – представниця страхової компанії

Яким би успішним не був бізнесмен, рано чи пізно перед ним постане питання, як захистити свої доходи і свою сім’ю від непередбачуваних ситуацій. І краще про це подбати заздалегідь, аби не зустріти старість біля розбитого корита.

Люди з бізнесу все частіше задумуються про страхування свого життя і здоров’я, цікавляться новими способами накопичування. Проте одних думок – мало. Потрібно якомога раніше почати відкладати кошти, адже лишні мільйон-два на пенсії не завадять. Про це Бізнес.Район розповіла представниця страхової компанії MetLife Людмила Лук’янчук.  

Далі ми спробуємо розібратися, навіщо підприємцю страхувати життя, і чому навіть успішним бізнесменам потрібно відкладати гроші на майбутнє.

Чому бізнесмену потрібно страхувати життя

Як зазначає Людмила Лук’янчук, її тішить те, що люди з бізнесу все частіше приходять  за роз’ясненнями, як завдяки страхуванню можна захистити свій бізнес і свою сім’ю. І це нормально, адже до фінансових продуктів потрібно ставитися серйозно. Проте ще далеко не всі про це задумуються, а страхування потрібне всім – переконана представниця страхової компанії.

«Бізнесмен, коли страхує своє життя, захищає і родину, і бізнес від різних непередбачуваних ситуацій. До прикладу, два засновники створюють фірму, працюють, вкладають туди гроші, розвиваються... І раптом щось пішло не так, як  планували. А тут ще кредитні зобов’язання. Родини опиняються у борговій ямі», – зазначає пані Людмила.

Людмила Лук’янчук

За її словами, таких випадків дуже багато. Зазвичай люди думають, що з ними все буде добре і нічого не станеться. З такими думками й потрібно розпочинати свою справу. Але перестрахуватися на всякий випадок потрібно. Якщо на початку вищезазначені бізнесмени-партнери вкладали у свою справу по мільйону, то логічно було б кожному застрахувати життя на мільйон, бо, як ми зауважили, не завжди все йде по плану. 

До того ж дуже багато людей створюють бізнес, але не виходять на офіційний рівень. Вони називають це «своєю справою», не платять податків, не накопичують стаж.  У 60-річний вік вони ризикують прийти з повним нулем. 

«Рішення таких ситуацій є – ми пропонуємо різні методи та програми. Можна за невеликі гроші застрахувати своє життя на велику суму. Якщо щось стається з життям людини, незалежно від причини, сім’я  отримує ту суму, на яку вона була застрахована. 

Також можна захистити своє майбутнє завдяки звичайному накопиченню. І чим раніше ви це зробите, тим краще. Бо чим старшою стає людина, тим більше їй потрібно відкладати щомісяця. Все-таки, є різниця, почати в 30 чи в 50», – пояснює Людмила Лук’янчук.

Ми не знаємо, у якому стані зустрінемо старість

Тепер уявімо ситуацію, коли людина вже чогось досягла у житті, розвинула успішний бізнес і накопичує долари та нерухомість. І здається, що вже нічого не страшно. Але з часом міняється економічна ситуація в країні та потреби споживачів. І навіть успішний бізнес може збанкрутувати. Очевидно, кожен з нас мав справу з такими випадками.

Локдаун 2020 року добряче вдарив по малому і середньому бізнесу і більше підприємців задумалися про страхування. Звісно, для бізнесу неможливо купити захист від пандемії, проте людина може застрахувати себе на випадок, якщо потрапить у лікарню, чи від непрацездатнності.

«Ми не знаємо, де впадемо. Тому обираємо більшу ймовірність того, що може статися, і від того  захищаємось. Бізнесмен не знає, у якому стані він прийде у 60 років. Наше життя – це синусоїда. Сьогодні наш бізнес процвітає, ми отримуємо багато доходу. Потім з’являються проблеми в бізнесі і ми падаємо мало не до нуля. Ми в кредитах, намагаємося знайти нові товари, нові послуги, які допоможуть нам вибратися. Потім  знову можемо повернутись на висоту», – пояснює пані Людмила. 

За її словами, треба перестрахуватись, аби не зустріти пенсію в «нулі», або «мінусі». Це стосується як здоров’я, так і фінансів. І якщо людина в «мінусі» по цих обох критеріях, то їй допоможе тільки страхова компанія (або сім’я – що не дуже хочеться). Тому що людина, наприклад, за станом здоров’я не може працювати і раніше не подумала, що в такому віці їй будуть потрібні кошти. А варто було б.

Кожен може самостійно розрахувати кількість коштів, на які готовий жити щомісяця в похилому віці. І від цього потрібно відштовхуватись при виборі суми, яку людина збирається відкладати. І якщо все добре, є достаток і в  «плюсі» застало 60-65-річчя, то отримані від страхової компанії кошти знайдуть своє застосування також. Значить у вас все пішло по плану.

«Саме тому в розвинутих країнах, де вже сто років користуються послугами накопичення, такі щасливі пенсіонери. У нас же діти живуть так, щоб допомагати ще й батькам, бо в них мізерні пенсії. А має бути навпаки», – переконана Людмила Лук’янчук. 

Чому ми не відкладаємо гроші на майбутнє

Серед української молоді поширено багато стереотипів про накопичення грошей. І один з них: «Навіщо мені думати про старість і відкладати кошти? Я ж точно не доживу до пенсії». Згодом людині «стукає» 40, а там і 60 років, а вона не подумала, за що буде жити. А повернутись, щоб щось виправити, вже неможливо.

За даними дослідження однієї з київських корпорацій, понад 80% молоді витрачають всі зароблені кошти. Лише 18% опитаних вказали, що мають заощадження. І тільки у 8% виходить не витрачати їх протягом тривалого часу. Причина – ніхто не навчив відкладати. Про це ми також говоримо у матеріалі Я не хочу жити на милостиню: як в Україні назбирати грошей на щасливу старість.

«Також потенційного клієнта лякає, що він повинен віддавати певну суму дуже довгий період щомісяця. Людину страшить те, що в неї не «піде» бізнес, і не буде навіть 500 гривень на місяць, щоб відкласти. Коли вкладають у бізнес нічого не бояться. Якщо накопичувати бояться. Тут вже я нічого не розумію», – каже представниця страхової компанії MetLife.

Пані Людмила поспішає заспокоїти: якщо будуть якісь фінансові проблеми, то  на такі випадки є багато рішень. Наприклад, можна зменшити страхову суму і відбудеться перерахунок платежів. Або ж можна з накопиченого прибутку оплатити рік чи два і так далі.

Дуже зручно, що кошти, які накопичує людина в страховій компанії, належать тільки їй. Наприклад, ці гроші не ділять при розлученні, їх не можуть конфіскувати. А на випадок смерті клієнт обирає, кого записати у спадкоємці, і може змінювати їх хоч щороку.

«Ми пропонуємо накопичувати саме у страховій компанії, бо це найнадійніший фінансовий інститут, де зберігаються кошти. До того ж ми допоможемо зробити так, щоб захист від інфляції був стовідсотковим.

Для того, щоб все чітко порахувати, як це зробити найефективніше і найбільш вигідно, запрошуємо завітати на консультацію. Дамо відповіді на всі ваші запитання. Спамом не займаємось», – підсумовує Людмила Лук’янчук.

Читайте також:  Медичне страхування – це благодійність: чому варто страхувати своє життя і здоров’я 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024