Як змінився Луцьк за останні 20 років. БЛОГ

08 Жовтня 2019, 16:29
10606

Луцьк – компактний, близько розташований до Європи і туристично привабливий. Він тихий та затишний, тут легко знайти роботу. Проте його головна проблема – нерозвинута інфраструктура.  

Яким повинне стати місто, чого йому не вистачає та які його переваги, розповів у новому блозі на Бізнес.Район відомий бізнесмен, голова Ради директорів інвестиційної групи VolWest Group, доктор економічних наук Віктор Корсак.

Далі його слова подаємо без змін.

Як змінився Луцьк за останні 20 років? 

Луцьк став сучасним європейським містом із великими перспективами для розвитку бізнесу: близькість кордону, висока ділова активність, наявність сучасних інноваційних підприємств та високопрофесійних спеціалістів.  

Розвинувся рекреаційний потенціал: було окультурено міський парк, з'явилася достатня кількість торгових та розважальних центрів, де проводиться багато цікавих заходів, відкрився культурно-оздоровчий комплекс «Адреналін Сіті» (30 000м2), у якому функціонує чотири спортивних майданчики, де проводяться змагання національного та світового рівня більше ніж із 25 видів спорту, розпочав роботу  унікальний в Україні, відповідно і у світі Музей сучасного українського мистецтва Корсаків, який експонує кращу колекцію сучасних українських митців і у якому проводиться безліч культурницьких заходів.

Музей Корсаків
Музей Корсаків

Що є головною проблемою міста?

Головною проблемою є транспортна доступність: відсутність аеропорту, завантаженість міжміських доріг у певних напрямках, недостатня забезпеченість залізничним транспортом та не зовсім зручний графік руху потягів. Не достатньо розвинута туристична інфраструктура: не вистачає великих сучасних готелів із великою кількістю паркувальних місць.

Читайте також: Шацький армагеддон, або хто вбиває Світязь. БЛОГ

Чого не вистачає Луцьку?

Луцьку потрібна унікальність світового масштабу, на кшталт Дісней Ленду. Місто живе без мера уже третій рік, бо політики не можуть домовитися. Як і кожне українське місто ми потребуємо активнішої промоції тих надбань, які у нас є: замок Любарта, старого міста, музейного трикутника (Музей Волинської ікони, Художній музей, Музей сучасного українського мистецтва Корсаків).

Віктор Корсак у Музеї сучасного українського мистецтва
Віктор Корсак у Музеї сучасного українського мистецтва

Який головний плюс, перевага міста?

Зручність та близькість до Європи, екологічність, комфортність для проживання, висока можливість працевлаштування, компактність, насиченість історичними та культурними пам'ятками, достатньо туристичних принад.

Читайте також: «Отримую задоволення від того, що люди навколо мене розвиваються», – волинський бізнесмен Віктор Корсак. ІНТЕРВ’Ю

Чому варто жити у Луцьку?

Із одного боку тихо та затишно, а з іншого не складно знайти роботу. Місто має високий рекреаційний потенціал та хороші можливості для якісного проведення дозвілля на рівні із містами мільйонниками. А це дуже важливо, адже місто може настільки капіталізуватися, на скільки можуть капіталізувати свій відпочинок його жителі.

Фішка нашого міста - замок Любарта
Фішка нашого міста - замок Любарта

Читайте також: Ремонт століття: як піднімають з руїни рештки окольного замку і розчищають луцькі підземелля

Яким повинно стати місто? У чому можуть бути його перспективи?

Місто має бути конкурентоздатним, а для цього воно має мати базові ключові фактори успіху, зокрема бути комфортним для проживання та праці, тобто має бути достатньо місць для роботи та розвинута інфраструктура, яка забезпечить комфортність. Але цього не достатньо, мають бути унікальні фактори успіху, щось таке, чого не має ні у кого, і тільки наявність базових та унікальних факторів успіху забезпечить місту довготривале процвітання.

А ще мені подобається концепція «розумного міста», коли у місті живуть «розумні» люди, є «розумна» робота, життя забезпечує «розумна» інфраструктура, містом керує «розумна» влада і місто має якусь «розумну» унікальність світового рівня.

Вечірній Луцьк. Фото Віктора Чухрая
Вечірній Луцьк. Фото Віктора Чухрая

Віктор Корсак, 

доктор економічних наук, бізнесмен, голова Ради директорів інвестиційної групи VolWest Group

Читайте також:

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024