Автобізнес vs карантин: що змінилося у житті луцького автоцентру

25 Червня 2020, 13:26
6134

Волиняни навіть під час всесвітнього карантину продовжували замовляти авто з Америки. Бо карантин карантином, а пересуватися якось треба. 

Через те, що в автокомпаній лишилось багато непроданих авто, ціна на початку вимушеного «ув’язнення» дещо зменшилась. Зараз, після всіх послаблень, ситуація стабілізується, але ще можна встигнути придбати машину за зниженою ціною. 

Співвласник луцького автоцентру Detroit Олександр Дмитрук розповів Бізнес.Району, як карантин вплинув на доставку авто з Америки, як змінилися попит та загальні тенденції на ринку автомобілів. 

Коли оголосили всеукраїнський карантин 12 березня, «Детройт» одразу перейшов з офлайну в онлайн – машини для клієнтів підшукували віддалено. Офіційно відчинити свої двері для відвідувачів автоцентр зміг лише 18 квітня, коли відбулося послаблення для фірм, які здають транспорт в оренду. Дотепер тут працюють із суворим дотриманням усіх карантинних вимог.

Олександр каже, що як тільки почув про карантин, захвилювався за Україну, оскільки знає про стан нашої економіки та медицини. Також очікував, що волиняни будуть активніше брати авто в оренду, адже громадський транспорт зупинили. Проте попит на прокат посилився лише перед Великоднем і дотепер усі машини зайняті. До слова, у «Детройті» на вигідних умовах можна орендувати п'ять сучасних авто – чотири легковики і пасажирський бус.

Що ж до продажів, то волиняни як купували авто, так і купують.

«Машини під замовлення беруть як і раніше. Автомобілі, які знаходились на нашій ділянці під час карантину,  купували менше. Багато покупців чекали, поки закінчиться карантин, адже сервісні центри не працювали два місяці. Перереєструвати автомобілі не можна було. Онлайн почав працювати з 28 квітня», – розповідає Олександр Дмитрук. 

Цікаво, що попит покупців під час карантину трохи змінився – до «Детройту» надходило багато дзвінків із проханням підібрати авто за шість-сім тисяч доларів і дешевше. 

«Можливо, деякі волиняни вирішили поспішно придбати автомобіль на ті заощадження, які є, бо без громадського транспорту й справді важко. На жаль, «Детройт» не займається автомобілями, що коштують менше шести тисяч доларів. Конкретно з Америки такі авто возити невигідно», – каже співвласник автоцентру.

У свою чергу, ціни на машини знизились. Під час карантину цим можна було вигідно скористатися.

«Продавці знизили ціни, тому що ніде нічого не продавалося. Автомобілі довгий час не завозили. Зараз є можливість купити машину за хорошою ціною дешевше, ніж раніше. Ми теж зменшили ціни на автомобілі в наявності. Але так довго не буде. Бо все вже більш-менш стабілізується», – констатує Олександр Дмитрук. 

Процес доставки машин з Америки відбувався як і зазвичай, проте з деякими змінами. Ми раніше розповідали, що автомобілі пливуть на кораблях через океан і потрапляють до німецького порту Бремерхафен, тому що це найшвидший спосіб їх доставки. 

Коли в Америці оголосили локдаун, процедура доставки розтягнулася в часі. Документи на авто не видавали на руки водіям, які їх забирали зі стоянок, а пересилали поштою. Авто прямували в порт, з порту у Німеччину, а далі – в Україну. Доставка відбувалася на кілька днів довше, а найгірше було з доставкою з Європи.

Олександр Дмитрук пояснив, як відбувалася ця процедура під час карантину:

«Так як машини доставляють у Німеччину і ми їх звідти можемо забирати, під час карантину виникли деякі труднощі. Усім приватним перевізникам був заборонений в’їзд. У Євросоюз можна було заїжджати тільки за дорученням фірми. Тому ми почали працювати з польськими фірмами і їхні автовози нам доставляли автомобілі». 

Зараз ситуація стабілізується – у «Детройті» радо приймають клієнтів і допомагають підібрати авто.

Нагадаємо, автоцентр займається пригоном авто «під ключ» із США та Канади. Олександр разом із братом Назаром успішно продовжують справу батька. Також тут на вигідних умовах здають сучасні машини як у довгострокову, так і подобову оренду.  Офіс фірми знаходиться у Луцьку за адресою Стрілецька, 13.

Читайте також: Карантин Vs креатив: як епідемія змінила сферу культури у Луцьку

Світлана КИРИЛОВА

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024