Квартирні «розбірки». Інтер’єр-гід від студії дизайну «Омлет»

31 Жовтня 2020, 16:00
9144

Студія дизайну «Омлет» започатковує блог для читачів видання Бізнес.Район про тенденції облаштування інтер'єру

***

Квартиру, яку сьогодні «дизайнуємо» має площу 56 метрів квадратних і розташована у житловому комплексі «Яровиця»

За плануванням забудовника це – євродвійка, тобто, є одна спальня та відкритий простір: кухня, вітальня, передпокій з коридором. Квартира особлива тим, що дві сторони квартири по периметру – це панорамні вікна на захід сонця. 

Перепланування ми практично не проводили: основні зони, які передбачив проєктувальник, залишили на своїх місцях.  Лише на 20 см перенесли ванну кімнату в бік кухні, щоб можна було змонтувати приховану шафу у приймальні та «по-своєму» зонували спальню та вітальню. 

Хочеться зазначити, що у цьому проєкті у нас повністю розв’язані руки: власниця квартири нам довірилась та дала згоду зробити дизайн-проєкт інтер’єру на свій смак. 

Читайте також: Як зробити інтер'єр унікальним: поради від креативної агенції «OMLET»

Стиль «наш»!

Дизайн інтер’єру – це мінімалізм з елементами сучасного стилю. Ми обрали спокійні кольори, різні відтінки сірого, пісочного, бежевого та акцентний чорний. Нам хотілося, щоб дім уособлював чистий лист, куди,  якщо є бажання, можна помістити яскраву картину чи посуд, і тоді інтер’єр заграє новими барвами. У квартирі мінімум меблів, більшість технічних приладів і шаф приховані та не обтяжують простір. Стіни в декоративній штукатурці в зонах, де можуть легко забруднитись, решта – пофарбовані латексною матовою фарбою.

Багато замовників не надають значення коридору, вважають, що це зона, де люди проводять мало часу. Але це невірно, оскільки, коридор – це як маленька вітальня, і саме тут створюється перше враження від квартири. Тому у нас відразу «козирі» – два пуфи для сидіння COAST з лаконічним та функціональним дизайном від Дмитра Козиненка. 

А ще розміщуємо велике дзеркало від українського виробника «Mon-bon», тумбу для ключів і дрібних деталей, через індивідуальний розмір робимо її на замовлення,  та  об’ємну містку шафу, яку ми сховали в стіну та замаскували в колір стіни. 

Однакове покриття на підлогу

У квартирі усюди тепла підлога, тому однозначно краще обрати керамограніт. Щоб створити затишний інтер’єр пропонуємо формат 30х120 см з фактурою світлого дерева польського виробника «Tubadzin».

Матовий чорний не підведе

Головна зона у квартирі – кухня-вітальня. Тут наша замовниця працює та відпочиває, трішки готує та спостерігає за чарівним заходом сонця з 10 поверху. У зоні кухні чорні матові фактури: керамограніт  «Vives Ceramica» Іспанія з фактурою мармуру та кухонні меблі з чорного матового акрилу. Ми не хвилювались за «темноту», адже навпроти великі вікна.

Планування дозволяє зробити кухонний острів, ми радо користуємось цією можливістю та виносимо на острів індукційну варильну поверхню. Острів також виконує функцію барної стійки, до неї швиденько прилаштовуємо стильні напівбарні стільці WAVE LEATHER COUNTER.  

Стільниця – це основний функціональний елемент кухні, тому пропонуємо власниці обрати DEKTON, красивий та довговічний продукт. Кухонні меблі, звичайно, до стелі та без 2-го ярусу, таке рішення має дуже стильний вигляд. Все техніка вмонтована: холодильник, пралка, сушка, духова та мікрохвильова шафа.
Коли їстимеш борщ, можеш знайомитись з пташками. М’яка обідня зона у нас на панорамній лоджії. Круглий стіл КОЛО з тонкого металу від «0412GARAGE» -  це вітчизняна майстерня дуже крутого дизайну виробів з металу. Також, стильні крісла QB Armchair дизайну Слави Балбека, вони зручні, правильної та приємної оку, форми. 

Читайте також: «Знати модні кольори – це одне, але вміти ними користуватися – інше», – дизайнер креативної агенції Omlet

«Вписався» в інтер'єр?

Ні, це інтер’єр починався з нього. У вітальні – великий диван сіро-коричневого кольору від «Interia». Це ще один акцентний елемент у цій квартирі. Ось такий ось, безумовно, мега зручний, з широкими м'якими підлокітниками, на які можна не тільки зручно сперся, а й прилягти.

Переконані, він стане мультифункціональною річчю: перегляд телевізора, лаунж-зона або як трансформер, який перетворюється на ліжко, якщо хтось зненацька залишився. Так, він ще й розкладний. Тому, хто шукає стильний та функціональний диван, повірте, знайти дуже важко, передивіться каталог українського виробника меблів «Interia». 

З ніжками чи без?

Формфактор ліжка сьогодні може бути різний: є ті, які стоять «подушкою» на підлозі, мають лише формальні ніжки. Є високо підняті над підлогою, які мають значний простір під дном, із залізними, дерев’яними чи пластиковими опорами. Це суто індивідуальний вибір, але з погляду практичності, наприклад, хто хоче частіше прибирати пил під ліжком обирають варіант на ніжках.

На ніжках варто обирати ліжко тоді, коли потрібно внести в інтер’єр більше повітря та додати максимум простору. Це наш варіант і ми обираємо ліжко VOGUE від «Blanche» - уособлення стилю і елегантності. Низьке узголів'я і «повітряний» каркас, який підтримують витончені металеві ніжки, створюють неповторний баланс пропорцій. 

На заміну приліжковим тумбам ми все частіше використовуємо столики, це такий собі дизайн-хак для тих, хто любить працювати чи смакувати прямо у ліжку: основа столика щільно підсовується до матрацу, і ми отримуємо функціональну площину столика над ліжком. Також, у спальні є прихована міні-шафа, вона органічно вписується в нішу в стіні. 

Додаємо акцентів

Родзинкою квартири є повітряний стелаж між вітальнею та спальнею, прозора конструкція зі скла та металу і, звичайно, освітлення. 
Груп освітлення у квартирі багато. Ми проєктували різні сценарії для того, щоб підсвічувати різні зони. У вітальні та спальні можна створити інтимну атмосферу, якщо ввімкнути тільки настінні бра і торшери: вони дають тепле, розсіяне світло.

Якщо треба додати більше освітлення, умикаємо трекову магнітну систему. Прикрасили вітальню та кухню світильниками іспанського виробника «Vibia», додали мінімалістичний торшер для вечірньої романтики на лоджії того ж виробника.

Дизайн-проєкт цієї квартири з дизайнерським супроводом. Для замовника це означає, що ми підбираємо матеріали, меблі, фарби, тощо та разом з нашими підрядниками здійснюємо ремонтні роботи. Дизайнерський супровід гарантує відповідність 3d – візуалізації завершеному ремонту.

Якщо цікавить дизайн інтер’єру – телефонуйте 099 07 14 978

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024