Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter
БІЗНЕС.РАЙОН

Повідомили, яке м’ясо найчастіше нашпиговують антибіотиками

15:47 14.04.2018
165

Близько 40 % української м'ясної продукції містить антибіотики.

Про це у коментарі УНН заявив голова Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

Із його слів, найбезпечнішим м’ясом вважається курятина промислового виробництва. Натомість домогосподарства та дрібні виробники антибіотиками зловживають.

«Українська курятина промислового виробництва не містить слідів антибіотиків. Там стандарти дуже високі. Натомість, якщо ми говоримо про невеликих виробників курятини – звідти антибіотики ніяк не зникнуть, там їх вміст значно вище допустимих норм», – наголосив він.

Антибіотик також можна зустріти у свинині та яловичині, додав Дорошенко.

«На сьогодні параметри вмісту антибіотиків у м’ясі – виключно на совісті самого виробника. Але близько 30-40% всього українського м’яса нашпиговане антибіотиками, в той час як у Європі цей показник становить менше 1%. Йдеться, знову ж таки, про невеликих виробників курятини, галузь свинарства і ВРХ», – розповів Дорошенко.

Коментарі
23 липня
Сьогодні
Вчора
21.07.2018
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин