За вчасне наповнення бюджетів ОТГ відповідають бізнесмени

21 Травня 2018, 13:13
927

Щоб територіальні громади не відчували брак коштів на виконання соціально-економічних програм представники бізнес-середовища повинні офіційно працевлаштовувати своїх найманих працівників.

Саме відрахування ПДФО із зарплати є одним з основних джерел наповнення місцевих бюджетів.

Про це інформують у відділв організації роботи ГУ ДФС у Волинській області

На цьому важливому моменті в ході зустрічі з представниками підприємництва, котрі здійснюють діяльність у сфері ресторанного господарства Луцька, наголосила заступниця начальника відділу організації роботи ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

«Нелегальне працевлаштування – це не лише великі втрати держбюджету та місцевих громад через ненадходження ПДФО та військового збору, а й проблеми з отриманням соціальних виплат тими працівниками, котрі погоджуються працювати без укладення трудової угоди. Так звані «трудові нелегали»  не можуть отримати гарантовані державою соціальні виплати у разі втрати працездатності чи претендувати на гідну пенсію. Така «економія» призводить до негативних наслідків в питанні наповнення бюджетів та соціальних гарантій громадянам», - звернула увагу представників підприємництва посадовець.

Як зауважила Олена Нікотіна, завдяки соціально відповідальному бізнесу на Волині сплата ПДФО зростає, відтак- місцеві громади стабільно отримують вагомі надходження.

Зокрема, за підсумками січня-квітня 2018 року з легальних доходів волинян до бюджету спрямовано 1 мільярд 41 мільйон гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 29 відсотків більше минулорічних надходжень за такий же  період.

 

 

Коментарі
22 Травня 2018, 19:17
А за що тоді відповідають по 40-50 чоловік дармоїдів в апаратах рад, яких туди після створення громад понабирали? Як розпиляти та проїсти те що бізнесмени зароблять? Абсурд.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024