Волинського гірника, який протестував під землею, госпіталізували

04 Липня 2018, 10:37
2024

На третій день страйку, у середу, 4 липня, о 1.20 гірнику шахти №10 «Нововолинська» Миколі Ковальчуку,  який разом з колегами під землею вимагає погашення заборгованості по заробітній платі, стало зле.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«У чоловіка після блювоти, почалася кровотеча. На копальню терміново прибули медики з гірничо-рятувальної служби, після чого Миколу Ковальчука було доправлено в хірургічне відділення медичного закладу», – пише пан Михайло.

Нагадаємо, що 2 липня гірники першої зміни шахти №10 «Нововолинська» відмовилися підніматися на поверхню. Згодом до них приєдналися колеги з інших змін. До такого кроку вони змушені вдатися через заборгованість із зарплати, яка вже становить три місяці - квітень, травень і червень. Окрім погашення заборгованого протестувальники вимагають виділення коштів на добудову копальні.

«Заборгованість із заробітної плати є не тільки перед гірниками шахти №10 «Нововолинська», а й інших держпідприємств, у деяких частково навіть за 2016 і 2017 роки. Загальна сума боргу сягнула вже 1,1 мільярда гривень. Учора я мав розмову з виконувачем міністра фінансів Оксаною Маркаровою, яка повідомила, що погодила перерозподіл коштів із статті реструктуризації (закриття шахт) на виплату зарплати гірникам. А це - 220 мільйонів гривень. За нинішньої ситуації це далеко не маленькі гроші. Тому можна лише подякувати Мінфіну за оперативне реагування», – пише Михайло Волинець.

Проте коли зазначена сума дійде, власне, до шахтарів, сказати складно, оскільки проходження коштів через Держказначейство потребує дотримання всіх необхідних процедур.

Волинські гірники страйкують під землею
Волинські гірники страйкують під землею

 

Фото Іванни Блішук

Коментарі
04 Липня 2018, 16:07
А де ж вєздєсущій депутат Гузь? Він перший повинен був підтримати страйк і бути з гірниками під землею. Чи слабо? Вистачає тільки на мАнданчики, плавати у своє задоволення і опереточні танцульки влаштовувати?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024