Парламент прийняв закон про єдиний масив сільськогосподарських земель

10 Липня 2018, 18:18
В силу ступає закон про єдиний масив сільськогосподарських земель 1670
В силу ступає закон про єдиний масив сільськогосподарських земель

Тепер українці матимуть можливість обмінювати земельні ділянки державної і комунальної власності, розташовані у масиві земель сільськогосподарського призначення.

Верховна рада прийняла Закон №6049-д, який має полегшити вирішення питання колективної власності на землю, удосконалити правила землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігти рейдерству та стимулювати зрошення в Україні. Про це повідомляє Економічна правда .

«За» проголосувало 236 народних депутатів. Закон набирає чинності з 1 січня 2019 року.

Право орендувати польові дороги надано усім орендарям масиву, але при цьому не можна обмежувати доступ інших орендарів до земельних ділянок. Також закон передбачає віднесення земель під полезахисними лісосмугами до земель сільськогосподарського призначення. Сьогодні це – землі лісогосподарського призначення. За умови відкриття ринку землі право оренди чи суборенди не забороняє продавати земельну ділянку. Межі жодної земельної ділянки в процесі інвентаризації не будуть змінені.  Відтепер ініціювати інвентаризацію земель може хто завгодно – власники, орендарі земель або сільська рада.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024