У Ковелі з початку року оздоровлено понад 3000 дітей

21 Липня 2018, 17:00
865

У неділю, 15 липня, на відпочинок у міжнародний дитячий центр «Артек», що у Пущі-Водиці під Києвом, відправились шестеро юних ковельчан. Це – діти-сироти, позбавлені батьківської опіки та обдаровані. З початку року там вже побували 22  школярів.

Про це повідомляє відділ внутрішньої політики, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю Ковельської міської ради.

Нині двадцять дітей з Ковеля відпочивають на Азовському морі – в пансіонаті «Троянда», семеро – в Одесі,  в оздоровчому центрі «Молода гвардія». Загалом на Чорному морі набирались сил 23 хлопців і дівчат з нашого міста.

Як повідомила заступник начальника відділу молоді, фізичної культури та спорту Ніна Шум, станом на сьогодні оздоровлено понад 3000 дітей пільгових категорій. Цей процес триває впродовж року. Звісно, пік активності припадає на літню пору. Відпочивали і поліпшували своє здоров’я маленькі ковельчани як в Україні, так і за кордоном (в Німеччині, Болгарії).

На це спрямовано кошти державного і місцевого бюджетів, благодійних, громадських і релігійних організацій. 

У червні у 17 таборах з денним перебуванням, які працювали на базі шкіл та закладів позашкілля, цікаво і змістовно провели літні канікули майже півтори тисячі учнів. Серед них – переможці конкурсів, олімпіад, відмінники навчання, лідери учнівського самоврядування, з родин учасників АТО, прийомних і малозабезпечених багатодітних сімей, інших пільгових категорій. З місцевої казни на організацію роботи таборів виділено понад 400 тисяч гривень.

Крім цього, за кошти міського бюджету придбано путівки для 72 дітей в оздоровчий табір «Світязь» і для 46 – в табір «Оберіг».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024