Асортимент гриль-сезону м’яса та м’ясних напівфабрикатів та види смаження на грилю

17 Червня 2023, 16:22
Асортимент гриль-сезону м’яса та м’ясних напівфабрикатів та види смаження на грилю 758
Асортимент гриль-сезону м’яса та м’ясних напівфабрикатів та види смаження на грилю

З потеплінням на вулиці розпочинається гриль-сезон. В нас можете придбати як охолоджене м'ясо, так і напівфабрикати. 

Зовнішній вигляд свіжого якісного м’яса: кірка підсихання блідо – рожева або блідо-червона; у розморожених туш червона, жир м'який, частково забарвлений в яскраво-червоний колір. М'язи на розрізі злегка вологі, не залишають вологої плями на фільтрувальному папері; колір від світло-рожевого до червоного.

Консистенція: на розрізі м'ясо щільне, пружне; ямка, що утворюється під час надавлювання пальцем, швидко вирівнюється. Запах специфічний, властивий кожному виду свіжого м'яса. Сухожилки пружні, щільні; поверхня суглобів гладка, блискуча.

У розмороженому м'ясі вони м'які, пухкі, яскраво-червоного кольору. Бульйон прозорий, ароматний, жир на поверхні у вигляді великих крапель. Крім звичайного охолодженого м’яса свинини, молодої яловичини,  баранини, м’яса птиці, домашньої птиці, індика ми виготовляємо різноманітний асортимент м’ясних напівфабрикатів.

В наших торгових закладах ви можете купити:

  • ковбаси та ковбаски гриль;
  • шашлики;
  • стейки як охолоджені, так і мариновані в маринадах;
  • курячі напівфабрикати в маринадах.

Ковбасу та ковбаски гриль в залежності від використаного м’яса виготовляємо: фірмову, домашні, свинні, свинні з сиром, курячі, курячі з сиром, з м’яса птиці, мозаїка, курячі філейні, кабаноссі, з м’ясом баранини та яловичини і інші.

Значним показником якості ковбаси є її ціна. Під час вибору ковбаси необхідно звертати увагу на поверхню продукту. Вона має бути чистою, сухою, без пошкоджень, проколів і напливів фаршу. Колір — однорідним, без різких переходів від одного відтінку до іншого. Яскраво-рожева ковбаса свідчить про значну кількість фарбників. Оболонка повинна щільно прилягати до вмісту, інакше перед вами стара й пересушена ковбаса.

При виготовлення ковбас використовуємо натуральну оболонку: свинну або баранячу.  В спеціях для приготування ковбас відсутні підсилювачі смаків та ароматизаторів. Спеції підкреслюють смак м’яса, але ні в якому разі не повинні перебивати його.

Шашлики робимо як традиційні, так і в маринадах. В залежності від виду використаного м’яса: свинні, курячі, індичі, з молодої яловичини. Традиційний – при використанні використовуємо спеціально розроблену приправу для шашлику, сіль, перець, цибуля та трішки оцту. Шашлики  в маринаді – маємо широку лінійку маринадів з різними смаками: сьогодні 10 видів маринаду.

Маринади поєднують різні смаки, що робить приготовлений продукт на мангалі, грилю ще більш незабутнім. Нові маринади томат-рукола, каррі-кокос, апельсин-перець ха ляль, манго-чилі. У всіх наших маринадах відсутні підсилювачі смаків (глютамінат натрію і тощо).

Стейки ви можете придбати як охолоджені так і мариновані. Виготовляємо з різних кусків м’яса свинини: філе, шиї, шинки, грудинки.

Для виготовлення курячих напівфабрикатів використовуємо гомілки, м'ясо гомілки, стегна, четвертини, крила.

Готувати на грилю можемо використовуючи вугілля, дрова та тріски і пропан. Для початку необхідно розпалити вогонь. Існує багато способів розпалити вогонь: можна використати дрова, вугілля, пропан – ви самі обираєте те, що вам більше підходить.

Для розпалювання вугільного гриля добре підходять брикети. Вони довго горять і дають стійке тепло, тому використовується для приготування їжі на непрямому вогні. Натуральне вугілля з твердої деревини надасть вашій їжі і ледь відчутного тонкого аромату диму. Сила вогню такого вугілля значно перевищує силу вогню від брикетів, і загорається воно буквально від однієї іскри. На деревному вугіллі добре готувати їжу на прямому і непрямому вогні.

Дрова і тріски

Дерево надає їжі на грилі особливого аромату, який не зрівняти з жодним іншим. Мішок тріски або дрова горіха чи яблуні тепер дуже просто купити. Робота з деревом досить копітка. Чимало факторів впливає на силу вогню під час згоряння дров, але основним є вміст у них вологи. Якщо дрова зовсім сухі, то їжа не зможе ввібрати в себе необхідну кількість їхнього особливого аромату, тому можна заздалегідь замочити їх у воді або ароматній рідині. Тоді вони горітимуть повільно і рівно, наповнюючи кожну часточку вашої їжі неповторним смаком.

Пропан

Якщо у вас газовий гриль, використайте для його розпалювання пропан. Це ефективний, недорогий і екологічно чистий газ. Регулярні дослідження показують, що газові і вугільні грилі однаковою мірою надають їжі додаткових смакових відтінків.

Надаємо аромату

Крім натуральних ароматів, які утворюються під час карамелізації білків і взаємодії крапель соку з вогнем, ви можете надати своїй їжі інших, використовуючи деревні тріски, стружку, виноградну лозу і сухі трави. Горіхи гікорі й пекан, дуб із їхніми деревними ароматами добре смакують до свинини, курки, індички та яловичини. Горіх гікорі сам по собі має різкий аромат, тому для пом’якшення запаху його слід використовувати з іншими видами деревини.

Фруктові дерева, такі як яблуня, вишня та слива, нададуть вашій їжі солодкуватого аромату. Спробуйте їх із свининою, лососем, дичиною, куркою та іншими продуктами з використанням солодкого соусу. Вільха має м’який аромат і чудово поєднується з рибою. Розмарин дуже добре смакує до баранини. Практично будь-яка комбінація трав надасть особливого й незабутнього смаку вашій їжі.

Микола ГНЯДИЙ, начальник відділу власного виробництва мереж «Наш Край»|SPAR

 

Довідково:  Сьогодні SPAR – одна з найбільших у світі мереж супермаркетів та гіпермаркетів, що складається з понад 13 000 магазинів, які діють у 50 країнах світу. В Україні мережа розвивається за системою франчайзингу та пропонує 4 торгових формати: SPAR Express (магазини біля дому торговою площею до 200 кв.м), SPAR (супермаркети 200-800 кв.м), EUROSPAR (супермаркети 800-3000 кв.м), INTERSPAR (гіпермаркети понад 3000 кв.м). Ключові цінності SPAR для покупців - це широкий асортимент якісних і свіжих товарів, європейські стандарти обслуговування, індивідуальний підхід до кожного клієнта, комфорт і затишок в кожному магазині.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024