На Камінь-Каширщині вилучили незаконну лісопродукцію

25 Жовтня 2018, 12:32
На Камінь-Каширщині провели обшуки незаконних пилорам 1088
На Камінь-Каширщині провели обшуки незаконних пилорам

На Камінь-Каширщині провели обшуки незаконних пилорам. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

На Волині немала кількість пилорам працює незаконно, адже відсутні відповідні дозволи, походження сировини викликає безліч питань, а подекуди власники не сплачують будь-яких податків. Така ж ситуація не оминула і Камінь-Каширський район.

«Камінь-Каширський відділ Маневицької місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у розслідуваному слідчим відділенням Камінь-Каширського відділу поліції кримінальному провадженні за фактами самовільного зайняття земельної ділянки та придбання, отримання, зберігання й збуту лісопродукції, одержаної злочинним шляхом (кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 197-1, ст. 198 КК України)», – говорять у прокуратурі.

Тож до проведення слідчої дії органом досудового розслідування залучили робочу групу. До її складу увійшли працівники Управління Держпраці у Волинській області, котрі володіють спеціальними знаннями в галузі охорони праці та промислової безпеки, працівники Камінь-Каширського районного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (для консультацій щодо дотримання вимог законодавства з питань пожежної безпеки) та інженери з охорони і захисту лісу, які володіють знаннями з питань контролю руху та походження  лісопродукції, а також спеціальна техніка.

Обшуки на територіях пилорам, де зберігалася лісопродукція, провели в селах Карпилівка та Карасин Камінь-Каширського району. За їх результатами вилучено близько 10 м³ незаконної лісопродукції, виявлено ряд адміністративних правопорушень в діях власників пилорам, що стосуються охорони праці та промислової безпеки, а також порушень правил пожежної безпеки.

Нині досудове розслідування триває.

 


 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024