Спадкоємці Ігоря Єремеєва і його бізнес-партнер увійшли у ТОП-100 найбагатших українців

28 Жовтня 2018, 14:14
Родина Єремеєвих, архівне фото 5739 Джерело: visnyk.lutsk.ua
Родина Єремеєвих, архівне фото

Співласники групи компаній «Континіум» увійшли у Топ-100 найбагатших українців. 

Сотня найбагатших співвітчизників сконцентрувала у своїх руках 37,5 мільярдів доларів. Іншими словами, всього лише 100 українців здатні одним махом погасити половину всього держборгу країни, – пише Новое Время. 

Згідно з рейтингом, Степан Івахів займає 43 позицію із річним доходом у 116 мільйонів доларів. У порівнянні з минулим роком вартість його активів зросла на 6%. 

На 48 місці серед сотні найбагатших розташувалася сім'я покійного Ігоря Єремеєва, яка успадкувала частку ГК «Континіум». За оцінкою журналістів «Нового времені» вони володіють активами вартість 111 міільйноів доларів. У порівнянні з 2017 роком димаміка склала +2%. 

Найзаможнішою людиною України за версію «Нового Времени» традиційно став Ринат Ахметиов. Його статки налічують понад 12 мільярдів доларів.


Стати вітчизняним мільярдерам і мультимільйонерам ще багатшими допомогла сприятлива ситуація на світових сировинних біржах, що відображає зростання споживання металургійної і залізорудної продукції. Сировина – це українське все: одразу семеро осіб з числа тих десяти, які посіли перші місця в рейтингу Топ-100, контролюють активи, що виробляють продукцію з низькою доданою вартістю.

Нинішні олігархи можуть з упевненістю дивитися в завтрашній день: аналітики пророкують подальше збільшення їхніх статків.Світова економіка зростає, споживаючи дедалі більше сировини, зокрема і милих серцю і гаманцю українських мільярдерів металів. Зростатиме вгору і ціна на нафту в очікуванні санкцій, спрямованих проти Ірану, і можливої ​​торгової війни між США і Китаєм.

Крім того, світ все ширше відкриває свої двері для української продукції, позбавляючись від різних загороджувальних заходів.

Трохи допоможе вітчизняним супербагатіям і рідна країна – за прогнозами, її економіка продовжить показувати зростання. У Нацбанку вважають, що вже за підсумками цього року ВВП країни збільшиться на 3,4%, а за 2019-й цей показник покаже ще +2,4%. Це природним чином відобразиться і на статках найбагатших українців.

«Тому що вони і є українська економіка», – резюмує Андрій Беспятов, керуючий директор Dragon Capital.



 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024