Підприємство на Камінь-Каширщині незаконно зайняло ділянку землі вартістю 12 мільйонів гривень

01 Листопада 2018, 10:05
Підприємство на Камінь-Каширщині незаконно зайняло ділянку землі вартістю 12 мільйонів гривень 821
Підприємство на Камінь-Каширщині незаконно зайняло ділянку землі вартістю 12 мільйонів гривень

Прокуратура на Волині вимагає повернення державі самовільно зайнятої підприємством земельної ділянки вартістю 12 мільйонів гривень. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

«Маневицька місцева прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Камінь-Каширської районної державної адміністрації, щоб зобов’язати одне з господарських товариств повернути державі земельну ділянку вартістю 12 мільйонів гривень і відшкодувати шкоду, завдану її самовільним зайняттям», – говорять у прес-службі прокуратури Волині.

Підприємство зайняло земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 17 гектарів в адміністративних межах Камінь-Каширської міської ради за межами населених пунктів. Факт такого самовільного захоплення встановили під час перевірки, проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області.

Землю, щодо якої жодні правочини про надання її в користування не приймалися, товариство засіяло соняшником.

Підприємство визнало факт самовільного зайняття ділянки. Натомість шкоду, завдану державі її використанням, у сумі понад 23 тисячі гривні не відшкодувало та землі не звільнило.

Керівника товариства притягнули до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки (адміністративне правопорушення, передбачене ст. 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та наклали на нього стягнення у виді штрафу.

Прокурори ж у суді вимагатимуть відшкодування підприємством шкоди та повернення землі державі.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024