У Шацькій ОТГ хочуть створити молодіжну раду

11 Листопада 2018, 13:12
810 Джерело: фото ілюстративне

Про те, як активізувати молодь Шацької громади, вирішували депутати на сесії Шацької селищної ради.

У планах органу місцевого самоврядування – залучати молодь до розвитку громади. Тож два питання сесії були пов’язані саме із запровадженням «молодіжної політики»: прийняттям програми «Молодь Шацької селищної ради на 2019-2020 роки» та утворення молодіжної ради, що отримали одностайну підтримку місцевих депутатів.

В рамках цієї програми планується залучити до розвитку громади та до написання різноманітних проектів молодь, за їхнього сприяння та ініціативи організовувати спортивні заходи, культурно-розважальні та екологічного спрямування.

«Подібні молодіжні ради уже діють у Луцьку та багатьох інших містах України, та є досить дієвими у розвитку своїх територій. Наші представники громади їздили на семінар в Луцьк, де вчилися та слухали про те, як організовувати молодіжні ради на своїх територіях, переймали досвід своїх колег. Хотілося б, щоб до ради увійшла молодь не лише Шацька, а й інших сіл - Прип'яті, Самійлич, Положева...», - розповіла Людмила Цевух, виконуюча обов’язки голови Шацької ОТГ.

Також вона відзначила, що волонтер Корпусу миру Ендрю Джадкінс, який працює в селищній раді, взявся організувати першу зустріч з молоддю, аби вивчити їхні пріоритети. 

Фінансування цієї програми передбачатимуть вже у бюджеті 2019 року.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024