У Маневицькому районі вирішують проблеми торфобрикетного заводу

11 Грудня 2018, 11:28
Фото ілюстративне 1023 Джерело: volynnews
Фото ілюстративне

На запрошення профспілкового комітету голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк взяв участь у загальних зборах членів профспілки торфобрикетного заводу.

Розглядали питання «Про загрозу масового скорочення працівників торфобрикетного заводу у випадку, якщо не буде вирішено питання щодо відведення земельних ділянок для видобутку торфу», – повідомляють на сайті РДА.

Однією з версій, яка побутує серед жителів району і працівників торф’яної галузі – не бажання чиновників районного та обласного рівня сприяти відведенню земель, а навпаки – свідомо робити усе, щоб державне підприємство зупинило свою діяльність.

Щоб роз’яснити ситуацію, почути думки працівників маневицького торфобрикетного заводу, голова райдержадміністрації прийняв запрошення профспілки та зустрівся з колективом державного підприємства.

«Дійсно, на сьогодні проблема є. Так, Іван Киричик, як гендиректор ДП "Волиньторф" у всьому звинувачує керівників ОДА, ну і мене особисто, у відсутності сприяння. Хоча в ОДА на погодженні лежали документи розроблені у 2012 році. І їх не погоджували голови ОДА - Клімчук Б, Башкаленко О, Пустовіт Г, Гунчик В. Правда, у всьому винен, за словами І. Киричика, саме Гунчик В. Хоча Іван Миронович жодного разу не був в голови ОДА з цими документами.

Але, незважаючи на це, головою ОДА Гунчиком В.П. було створено ще у 2016 році робочу групу у складі профільного заступника голови ОДА, начальників юридичного управління, держгеокадастру, екології тощо, щоб на місці вивчити суть проблеми. І на наше здивування, директор І.Киричик не запросив своїх фахівців, щоб реально попрацювати над проблемою і знайти шлях її вирішення, а зібрав активістів, профспілкових лідерів, депутатів різного рівня, які перетворили робочу нараду на балаган.

Коли ж у грудні 2017 року до мене прийшов директор Маневицького торфозаводу В. Щербачук, який фахово пояснив всі деталі проблеми і запропонував шляхи вирішення, то відразу ми з ним були в ОДА, а за місяць-півтора документи пішли на погодження у Київ. Хоч як виявилось, ще у 2012 році у відповідному розпорядженні Кабміну було допущено чимало суттєвих помилок.

У Маневицького торфозаводу є проблема із відведенням 24 га земель. Це можна вирішити в межах області. Але там були допущені певні порушення, тому штраф (розмір варто уточняти) буде потрібно сплатити. Щодо 76 гектарів землі,  то документи знаходяться в Кабміні», – сказав Андрій Линдюк.

Вже 11 грудня 2018 року на нараді в голови обласної державної адміністрації будуть вирішувати питання проблеми відводу земель для маневицького торфобрикетного заводу.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024