Волинянин вирощує велетенські лимони та екзотичні цитрусові

05 Січня 2019, 12:03
Волинянин вирощує велетенські лимони та екзотичні цитрусові 3277
Волинянин вирощує велетенські лимони та екзотичні цитрусові

Володимир Болотін з села Княгининок, Луцького району вже 8 років поспіль займається вирощуванням велетенських лимонів та екзотичних цитрусових у спеціально облаштованій теплиці.

Колекція волинського експериментатора постійно зростає, наразі тут вирощують лимони київський великоплідний і пістряволистий, апельсин, мандарин, лайм, цитрон та фінгерлайм, пише СуперАгроном.

За словами Володимира Болотіна, для вирощування й подальшого розмноження обирає ті рослини, які краще розвиваються в кімнатних умовах за температури 20°С.

Унікальність теплиці полягає в тому, що вона заглиблена на два метри в землю. Тому у зимовий період не потребує багато опалення.

«Наша вітчизняна рослина — власно вкорінена, її живцюємо з маточних рослин. Тоді як голландська є прищепленою на трифоліаті (корінь). Їй потрібна холодна зимівля (не більш як 5-10°C). За високої ж температури взимку корінь не працює, бо не дає поживних речовин і вологи самій рослині. Та й вартує вона від 400 грн. Наші ж деревця лимона, апельсина та мандарина коштують від 100-150 грн», — розповідає садівник-експериментатор.

Допомагає в обслуговуванні диво-теплі волинському садівнику його брат Микола. Він забезпечує належний догляд та підживлення саджанців.

Два роки тому Володимир Болотін з братом побудували ще одну теплицю для зберігання готової продукції — саджанців у горщиках. У планах садівника на ближчі роки — спробувати виростити червоний лимон.






Коментарі
31 Січня 2019, 13:21
Я із Вінничини, також вирощую лимони хотілося мати ще інші цитрусові.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024