У Ковелі планують грандіозну реконструкцію центрального парку

12 Березня 2019, 16:06
У Ковелі знесуть фонтан, натомість збудують неподалік новий пішохідний 1883
У Ковелі знесуть фонтан, натомість збудують неподалік новий пішохідний

Відділ містобудування та архітектури Ковельської міськради спільно з «Ковелькомунпроектом» розробили грандіозну реконструкцію центрального парку міста.

За задумом проектантів, у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки треба знести фонтан, який було реконструйовано у 2003 році за рахунок бюджету розвитку міста, і який став справжньою окрасою Ковеля. Натомість новий пішохідний фонтан збудують неподалік, на площі. За фонтаном передбачають місце для новорічної ялинки, яку, очевидно, звідкись пересадять. Криву ялинку, яку щороку прикрашали ілюмінаціями та іграшками, зріжуть, а можливо пересадять.

На іншій схемі, яку розробили місцеві архітектори, добре видно, що центральна алея парку «налізла» на будівлю історичного музею.

Концепцію таких змін за дорученням міського голови Олега Кіндера напрацювали відділ містобудування та архітектури, який очолює Людмила Мурай, спільно з проектним підприємством «Ковелькомунпроект». Цікаво, що в якості, нібито, директора ПП «Ковелькомунпроект» з бюджетними грошима біля влади «треться» Віктор Дубина. Хоча, публічні дані вказують на те, що керівником тут є лучанин Олександр Остапук. Що там казати, коли кілька років тому «Ковелькомунпроекту» мерія за світлофор «вгатила» третину мільйона гривень без проекту і кошторису.

Як пише офіційний сайт міста, до хорошої справи вирішив долучитись і народний депутат України Степан Івахів. На День міста він презентував на реконструкцію центрального парку сертифікат на 2 мільйона гривень.

«Ковельчани хочуть бачити парк по-справжньому європейським і з приємністю тут відпочивати та проводити своє дозвілля. Тож настав час змін», – наголосив Степан Івахів.

У лютому міська рада надала дозвіл на розроблення детального плану території реконструкції парку.

Як каже Людмила Мурай, попрацюють і над дизайном озеленення. Старі, хворі дерева видалять, а на їх місці з’являться нові насадження різної ярусності. Планують повну реконструкцію існуючих алей та їх мощення (як вже зазначалося вище, одна з них чомусь «налазить» на будівлю музею), встановлення сучасного освітлення. Зі сторони вулиць Косачів та Незалежності облаштують додаткові місця для паркування автомобілів відвідувачів парку. На бульварі Лесі Українки пропонують створити майданчик для проведення святкових ярмарків.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024