Скільки податків сплатили волиняни до державного бюджету

29 Березня 2019, 14:43
1002

Волинські декларанти визначили до сплати майже 10 мільйонів гривень податків. 

Понад три тисячі волинян, котрі відзвітувалися про отримані у 2018 році доходи, визначили до сплати 8,3 мільйона гривень ПДФО та 1,4 мільйона гривень військового збору. Таким чином, до бюджетів вони зобов’язані сплатити 9,7 мільйона гривень податкових платежів.

Про це інформує Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

         Оскільки зараз сума визначених до сплати податкових зобов’язань вдвічі перевищує аналогічні показники минулого року, то за словами керівниці ГУ ДФС у Волинській області Світлани Савчук «позитив, якщо не успіх, очевидний».

«Про доходи, що перевищують мільйон гривень вже відзвітувалося 11 волинян. Переважно, це громадяни, які успадкували або отримали в дарунок вартісне майно, отримали доходи у вигляді додаткового блага. Один волинянин свої мільйонні доходи отримав у вигляді інвестиційного прибутку (до сплати визначено 1,5 мільйона гривень ПДФО та 0,2 мільйона гривень військового збору), а 2  – іноземні доходи. Оскільки попереду ще місяць деклараційного процесу, можливо до когорти волинян-мільйонерів приєднається кілька осіб. Саме квітень завжди найбільш активний місяць», – розповіла керівник волинських фіскалів.

         Нагадаємо, що громадянин сам обирає спосіб подачі декларації – особисто, або уповноваженою особою, поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше, ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації. Тим часом, ДФС пропонує більш сучасний формат звітування – через Електронний кабінет, з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису. Тобто, кожен може самостійно обрати найбільш зручний і доступний спосіб спілкування з ДФС.

          «Саме сплачені податки – це посильна індивідуальна фінансова  підтримка країни, громади та безпеки кожного з нас. Це і є відповідь на питання чому варто декларувати доходи», – підкреслила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

   Довідково: з графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області за адресою vl.sfs.gov.ua.

До послуг кожного декларанта – тематичний банер «Деклараційна кампанія 2019», у якому містяться інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо особливостей подання декларації про доходи.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024