Шачанам та власникам баз відпочинку встановили новий розмір туристичного збору

07 Квітня 2019, 15:30
972 Джерело: фото ілюстративне

В цьому році жителі Шацької ОТГ, котрі приймають відпочивальників, а також власники баз відпочинку сплачуватимуть новий туристичний збір.

Відповідне рішення депутати затвердили на сесії Шацької ОТГ, де розглянули зміни до рішення селищної ради про встановлення туристичного збору.

За словами Оксани Тимошук, головної спеціалістки-інспекторки праці селищної ради, відповідно до законодавства, змінилися ставки туристичного збору, який тепер становить 0,1% від розміру мінімальної заробітної плати (на сьогодні це 4 грн. 17 копійок за людину за добу проживання).

Якщо в середньому за 60 днів сезону для суб’єктів господарювання, які мають 20 ліжкомісць, мінімальна вартість житла 100 грн. за добу, то дохід становитиме 120 тис.грн. І вже з цієї суми треба сплатити до бюджету 5 тис.грн. туристичного збору. До речі, цей податок уже закладений у вартість проживання.

Проте, за словами Оксани Тимошук, при таких ставках податку виникає парадокс, адже аналогічну суму сплачуватимуть і ті, хто за житло бере удвічі чи утричі більші суми.

За минулий рік до бюджету громади 15 фізичних осіб сплатили 17,5 тисяч гривень, юридичні особи (34 бази відпочинку в ур. Гряда та озері Пісочне) – 67 тисяч гривень, а 15 суб'єктів господарювання узагалі не сплатили туристичного збору.

Депутат Василь Печук запропонував комісії, яка перед початком літнього сезону відпочинку дає дозвіл на відкриття, ставити умову сплати боргів з туристичного збору та всіх податків.

Коментарі
07 Квітня 2019, 19:56
Шацька ОТГ не має повноважень встановлювати місцеві збори серед бюджетного року. Лише з наступного 2020 року. Якщо у рішенні є така норма, то це порушення чинного законодавства і потребує скасування. Інформуйте ДРС.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024