Волинян запрошують на арт-променад у Луцьку

25 Травня 2019, 18:00
Кликун 1621
Кликун

Арт-променад «Так звучить Луцьк!» розпочнеться від Театрального майдану 31 травня о 18:00.

Про це повідомляє Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Арт-променад – це масштабна подія, що органічно поєднуватиме історичну, культурну, мистецьку і просвітницьку складові. Місто стане живою сценою для виконавців, а його архітектура – довершеними декораціями. Особливістю заходу є те, що до його проведення залучені лише луцькі виконавці та колективи. Адже одне з основних завдань заходу є презентація творчого потенціалу людей, які живуть в Луцьку поруч з нами.

У програмі променаду найкращі зразки світової музики від класицизму до неофольклоризму, українська музика від бароко до авангарду; відвідувачі почують духовий, камерний та симфонічний оркестри, орган, хоровий спів та сольних виконавців. Звучатимуть твори Брамса, Бетховена, Баха, Генделя, Бізе, Штрауса, Кондо, Козицького, Бортнянського, Калниньша, Блоха, Орфа, Тиможинського. А ще на лучан і гостей міста чекає ексклюзивний перформанс.

До проведення арт-променаду залучена велика кількість луцьких музикантів та музичних колективів, а саме: духовий і симфонічний оркестри, ансамбль скрипалів Волинського коледжу культури та мистецтв імені І.Ф. Стравінського, титулярного органіста Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла Петра Сухоцького, камерний хор «Оранта», академічний камерний оркестр Волинської обласної філармонії «Кантабіле», квартет «Акорд», театр-студію «Гармидер» та дитяча театральна студія «ДогориДриґом».

Основні локації, якими прямуватиме променад: Театральний майдан – перехрестя вулиць Лесі Українки та Кривий Вал – Будинок Кронштейнів (сучасний медколедж) – Хрестовоздвиженська церква – Лютеранська кірха – будинок скульптора М. Голованя – Костел св. апостолів Петра і Павла – площа перед Луцьким замком. На період проходження променаду за його маршрутом призупинять рух транспорту (протягом декількох хвилин).

Подібних заходів та творчих експериментів у Луцьку ще не було, – стверджують організатори.

1
Афіша Арт-променаду
Афіша Арт-променаду

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024