На Іваничівщині на зарплати працівникам соціально-культурної сфери бракує понад 11 мільйонів гривень

07 Червня 2019, 17:28
Заборгованість 779
Заборгованість

Відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Лілії Кревської за участі заступниці голови райдержадміністрації Людмили Войтович та начальниці управління фінансів райдержадміністрації Тетяни Крась із викладачами дитячої музичної школи щодо стану фінансування установи та перспективи подальшої роботи.

На зустрічі були присутні директор ДМШ Тетяна Шиманська, викладачі та персонал школи.

На початку розмови голова РДА Лілія Кревська ознайомила присутніх із станом фінансування районних бюджетних установ соціально-культурної сфери на 1 червня.

Відтак, незабезпеченість асигнуваннями для виплати заробітної плати з нарахуваннями працівникам районних бюджетних установ соціально-культурної сфери – 11,6 мільйонів гривень. Серед них й установи, які фінансують за власні гроші районного бюджету, їх незабезпеченість – 4,8 мільйона гривень.

Варто зауважити, що з метою збереження районних установ необхідне співфінансування ОТГ, адже без допомоги громад утримання та функціонування цих закладів неможливе. Обсяг районного бюджету за доходами на 2019 рік – 154 мільйона гривень, серед яких власні надходження – 2,3 мільйона гривень, що є лише 1,5% у структурі надходжень. Тому власним фінансовим ресурсом район не в змозі вирішити цю проблему.

На завершення зустрічі керівник виконавчої гілки влади у районі Лілія Кревська запевнила, що робитиме усе можливе для того, щоб районні установи позашкільної освіти діяли, а обдаровані дітки мали змогу розвивати власні здібності й таланти.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024