В області продовжують будівництво 15 амбулаторій

12 Червня 2019, 17:43
1001

На Волині за гроші держбюджету збудують 15 амбулаторій, зокрема, в селі Піща Шацького району.

Про це інформують у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

В області продовжують будівництво 15-ти амбулаторій ЗПСМ за гроші субвенції з державного бюджету на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Нині будівельні роботи тривають на 9-ти об’єктах, ще на 6 – готують документи для проведення тендерних процедур.

Зокрема, амбулаторії за державні гроші вже зводять у: селі Бірки Любешівського району, Вишнівській ОТГ Любомльського району, село Дубечне Старовижівського району, село Затурці Локачинського району, село Піща Шацького району, село Піщане Камінь-Каширського району, село Прилуцьке Ківерцівського району, село Прилісне та Троянівка Маневицького району.

А після проведення тендерних процедур будівництво розпочнуть ще у селах Жидичин Ківерцівського району, Річиця Ратнівського району, Седлище Любешівського району, Уховецьк та Тойкут Ковельського району, та Павлівка Іваничівського району.

Нагадаємо, на це для Волинської області з держбюджету спрямували 189 мільйонів гривень (постанова КМУ від 6 грудня 2017 року №983 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості»): 2018 рік – 37,9 мільйонів гривень, залишок 2017 року – 151,5 мільйон гривень.

Так, уже погоджено 15 проектів будівництва та купівлю 15-ти автомобілів.

До слова, проекти, що реалізують за рахунок субвенції, підлягають співфінансуванню з місцевих бюджетів на рівні не менше ніж 10 відсотків їх вартості, за винятком проектів, в яких заплановані заходи, пов’язані із забезпеченням службовим автотранспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я, які працюють у сільській місцевості. Тобто, автомобілі, які вже передали у користування, закупили повністю за державні гроші.

Щодо будівельних робіт, то на 4 об’єктах (Дубечненська, Прилісненська, Троянівська та Вишнівська амбулаторії) вже побудовані зовнішні конструкції, а в Дубечному та Прилісному звели покрівлю приміщень.

Окрім того, за рахунок субпроекту Світового банку, загальною вартістю 20 мільйонів доларів, відбувається реконструкція 33-х амбулаторій. І хоч проект розпочатий ще у 2015 році, лише у 2018 році вдалося зрушити реальну реалізацію будівельного компоненту.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024