На Волині водії легкових таксі оштрафували на понад 300 тисяч гривень

27 Червня 2019, 09:00
Фото ілюстративне 1942
Фото ілюстративне

На Координаційній раді з питань безпеки дорожнього руху говорили про нелегальні пасажирські перевезення та крадіжки дорожніх знаків.

Безпека дорожнього руху на автошляхах Волині – це питання було ключовим для обговорення на Координаційній раді, яка відбулась 26 червня, під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Цьося. Про це повідомляють на сторінці відомства у Facebook.

Серед найважливіших питань порядку денного – проблема нелегальних пасажирських перевезень та перевантажених габаритних автомобілів. Начальниця управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації Наталія Остапкович повідомила, що в Міністерстві інфраструктури України наголосили: в областях, де представники місцевих органів виконавчої влади не залучають до перевірок габаритного контролю – уріжуть фінансування на ремонт доріг державного та місцевого значення.

— На сьогоднішній день, ми зробили лише декілька перевірок – поблизу торгових центрів «Слон» та «Порт Сіті», однак плануємо активізувати роботу. Щодо боротьби з нелегальними перевезеннями – область поки не потрапила до «чорного» списку Міністерства інфраструктури України. Однак, кількість перевірок не достатня. Якщо на Волині за перше півріччя їх було близько 20, то в Одеській та Івано-Франківській областях – понад 150. Тому необхідно принаймні раз в тиждень здійснювати спільні перевірки. На сьогоднішній день до цього процесу підключилась державна фіскальна служба, – зазначила Наталія Степанівна.

Начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області Віталій Конончук зауважив, що посадові особи управління здійснюють рейдові перевірки перевізників, які їздять без відповідних ліцензійних і дозвільних документів. Окрім того, в межах міста активно перевіряють легкові таксі на наявність документів та таксометрів.

— На адресу управління часто надходять скарги на перевізників за міжобласними маршрутами, які здебільшого за допомогою ресурсу «BlaBlaCar» здійснюють пошук пасажирів на комерційній основі та регулярні перевезення без дозвільних документів. Загалом, за пів року виявили 88 нелегалів, які отримали штрафів на 200 тисяч гривень, водіїв легкових таксі оштрафували на 306 тисяч гривень. Активну допомогу надає нам патрульна поліція. Наші працівники часто в складі екіпажів здійснюють рейди, – зазначив Віталій Антонович.

У підсумку, члени Координаційної ради обговорили можливість встановлення постійного вагового комплексу в районі Варшавського ринку.

Не менш важливою проблемою, за словами начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолія Посполітака, є факти крадіжок дорожніх знаків.

— Впродовж двох останніх років ми регулярно передаємо в правоохоронні органи свідчення про викрадення. Останній випадок – 22 червня цього року на автошляху М-22 Луцьк-Устилуг-Рівне викрали усі дорожні знаки вздовж одного кілометра. Їх просто зрізають болгарками. Один знак вартує 1,2 – 1,3 тисячі гривень. І з початку року їх зрізали вже 51. А за останні роки у нас вже близько мільйона гривень збитків, – зазначив Анатолій Григорович.

Заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось наголосив, що ці крадіжки не лише задають збитки державному бюджету, а й створюють небезпечні ситуації на дорозі. Тому варто здійснювати профілактичну роботу та роз`яснювати про небезпеку таких дій.

Окрім того, на нараді обговорили питання незадовільного стану дорожнього покриття на автомобільних дорогах Р-14 «Луцьк-Маневичі-Любешів-Дольськ» та Т-18-02 на відрізку від села Седлище до міста Камінь-Каширський й можливість запровадження механізму взаємодії та обміну даними про ДТП із забезпеченням публічності даних та якості, достатньої для аналізу місць концентрації ДТП.


 

Коментарі
12 Липня 2019, 13:49
Остапкович перевірки здійснюватиме? крім брати хабарі нічого робити не вміє. Ще дочекається вона перевірки своєї тоді коли й не думає.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024