У Луцькраді прийняли рішення про встановлення ставок земельного податку у місті

27 Червня 2019, 17:35
3022

Під час пленарного засідання 58-ї сесії Луцької міської ради прийняли рішення про встановлення ставок земельного податку. Згідно із п.10.3 ст.10 ПКУ місцеві ради вирішують це питання відповідно до вимог Кодексу щодо встановлення земельного податку.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких уже зробили, встановлюють у розмірі не більше 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування – не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3 відсотка та не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки. Ставка податку встановлюють у розмірі не більше 12 відсотків від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності).

Прийняття рішення дасть можливість встановлення єдиного порядку здійснення контролю за додержанням правил розрахунку та сплати земельного податку, сприятиме забезпеченню надходжень до міського бюджету.

Окрім того, на території Луцька встановлять ставку зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Згідно із ст. 266 ПКУ платниками податку є фізичні та юридичні особи, серед яких нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюють за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від зональності та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024