Луцькі депутати хочуть, щоб НКРЄКП, Прокурор та Антимонопольний перевірили діяльність «Волиньобленерго»

28 Червня 2019, 15:20
1345

Депутати вимагають перевірити діяльність «Волиньобленерго» через аварійну ситуацію на Вересневому. Звернення щодо необхідності негайної перевірки фактів зловживання монопольним становищем та дотримання ПрАТ “Волиньобленерго” ліцензійних умов провадження господарської діяльності ухвалили депутати міської ради.

Про це йдеться на сайті відомства.

За словами доповідача, депутата Бориса Смаля, потреба у прийнятті такого рішення виникла через аварійну ситуацію у мікрорайоні Вересневе у травні 2019 року. Тоді в оселях мешканців вулиць Довженка, Нова, Польова, Стрельникова та Куделі серед ночі через перепад напруги вийшла з ладу уся електротехніка. Через загрозу життю та здоров’ю люди буди вимушені залишити житлові приміщення та тривалий час перебувати на вулиці. Скарги на гарячу лінію ПрАТ «Волиньобленерго» результатів не дали, працівники підприємства відреагували лише на наступний день. Окрім цього, тривалий час без електропостачання перебували дитячий садок, школа, амбулаторія у мікрорайоні Вересневе. Борис Смаль наголосив, що лише після тиску громади у ПрАТ «Волиньобленерго» погодились відшкодувати лучанам завдані збитки.

Звернення адресоване Голові Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЄКП) Оксані Кривенко, Голові Антимонопольного комітету України Юрію Терентьєву та Генеральному прокурору України Юрію Луценку.

Текст звернення оприлюднений на сайті Луцької міської ради.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024