Сморід у Луцьку: міська рада звітує

08 Липня 2019, 13:57
у Луцьку продовжує смердіти 1347
у Луцьку продовжує смердіти

За результатом моніторингу звернень до групи оперативного реагування за 5-7 липня отримали 44 скарги громадян.

90% звернень – з південно-західного району міста, де на прилеглій до міста території Боратинської сільської ради, поля фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод», – повідомляють у прес-службі Луцької міської ради.

Тимчасова робоча комісія з метою перевірки можливих джерел смороду обстежила каналізаційні очисні споруди на територіях прилеглих селищних рад та ОТГ у с. Княгининок, Підгайці, Липини.

Очисні споруди в цих населених пунктах не відповідають екологічним вимогам. Очистку стоків роблять простим фільтруванням через ґрунт. Асенізаційний транспорт зливає стоки просто на ґрунт, поруч з так званими очисними спорудами, що викликає стійкий неприємний запах фекалій.

Представники ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» за участі депутатів Луцької міської ради перевірили скарги на неприємні запахи в районах приватної забудови у мікрорайоні Вишків на вулицях Заньковецької, Вахтангова. Виявили незаконні підключення та злив нечистот у мережі зливової каналізації від будинків №13, 15, 27 на вулиці Заньковецької, від буд.№43-45, 23, 37, 69, 21, 51 А на вулиці Вахтангова. Оформили акт про виявлені порушення та передали справу до адміністративної комісії міської ради для залучення винних осіб до відповідальності.

«Представники тимчасової робочої комісії розпочали велику інформаційну кампанію з висвітлення екологічної проблеми неприємних запахів у Луцьку. Неодноразові виступи на телебаченні, публікації на офіційному сайті та соціальних мережах, виїзне засідання тимчасової комісії із запрошенням представників 22-ох ЗМІ на очисні споруди ПАТ «Гнідавський цукровий завод» (поля фільтрації, що в районі вул. Львівської ) сприяють інформуванню громади міста про реальний стан наболілої екологічної проблеми смороду у місті», – йдеться в повідомленні.

В Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області також інформують про План заходів з виявлення та усунення ймовірних джерел смороду на території міста Луцька та прилеглих до міста сіл Луцького району.

Читайте також: Спускайтесь з бордів на землю. Тут смердить. І тут брешуть

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024