Велосипеди, термосумки та комп'ютери: що придбали для первинки на Рівненщині

15 Липня 2019, 18:04
854

У складі Центру – 8 лікарських амбулаторій: №1 та №2 м. Корець, лікарські амбулаторії сіл Користь, Невірків, Велика Клецька, Великі Межиричі, Крилів та Устя, 37 фельдшерсько-акушерських пунктів, а також 3 медичні пункти в загальноосвітніх навчальних закладах та здоровпункт ВПУ №24.

На 147,5 штатних одиниць у закладах первинної ланки працює 155 фізичних осіб. Це – педіатри, терапевти, лікарі загальної практики/сімейної медицини, середній та молодший медичний персонал, працівники допоміжних служб.

Впродовж минулого року адміністрація Центру працювала над поліпшенням кадрового забезпечення та кваліфікаційного рівня медичних працівників.Так, забезпечили середніми медичними працівниками ФАПи сіл Ганнівка, Старий Корець, Морозівка та ЛА ЗПСМ с. Велика Клецька та у цьому році влаштували молодого лікаря у лікарську амбулаторію №2 м. Корець. З 12 лікарів, що наразі працюють в Центрі,10 атестовані на різні кваліфікаційні категорії (71,4%). З 64 середніх медичних працівників атестовані – 61(76,3 %).

З 2013 року за рахунок грошей сільської ради села Новий Корець та спонсорських фінансів виконали ремонт зовнішньої частини приміщення ФАПу шляхом укріплення фундаменту, несучих стін та поточного ремонту внутрішньої частини приміщення на понад 6 тисяч гривень.

За субпроектом Світового банку виготовили проектно-кошторисну документацію, яка пройшла державну експертизу, на реконструкцію лікарських амбулаторій сіл Користь, Велика Клецька,  Невірків та ФАПу під лікарську амбулаторію села Головниця. Тривають роботи у трьох лікарських амбулаторіях сіл Користь, Велика Клецька та Невірків.

З метою енергозбереження за роки функціонування замінили 70 звичайних вікон на металопластикові на 115 тисяч гривень. Встановили електричні енергозберігаючі конвектори на фельдшерсько-акушерському пункті села Весняне вартістю понад 10 тисяч гривень.

Для поліпшення надання невідкладної медичної допомоги придбали 19 велосипедів для лікарських амбулаторій та ФАПів на 24,6 тисяч гривень.

Збільшили фінансування на придбання медикаментів для надання невідкладної медичної допомоги. Закупили 9 лікарських сумок в повному комплекті для всіх лікарів Центру.

Придбали 16 одиниць комп'ютерного обладнання на загальну суму 174,4 тисяч гривень, що дало можливість забезпечити усіх лікарів закладу так званими автоматизованими робочими місцями.

Всі лікарські амбулаторії забезпечені електрокардіографами. З метою забезпечення «холодового ланцюга», в підрозділах Центру придбали 16 одиниць холодильного обладнання та 5 термосумок вартістю 55 тисяч гривень, такж 6 дорослих та 26 дитячих ваг, 11 ростомірів, 16 деструкторів для спалювання голок на 26 тисяч гривень.

Всі підрозділи Центру забезпечені вогнегасниками.

Виконали капітальний та поточні ремонти чотирьох автівок, деяким з них понад 30 років.  

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024