Завершують будівництво об’їзної дороги до міжнародного пункту пропуску «Устилуг-Зосин»

21 Серпня 2019, 11:58
1013

Роботи із будівництва об’їзної дороги до міжнародного контрольно-пропускного пункту «Устилуг-Зосин», заморожені ще у 2002 році, будуть завершені за півтора-два місяці.

Про це повідомили під час робочого візиту заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Цьося в Устилуг, у вівторок, 20 серпня 2019 року, – інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зі сліва начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолія Посполітака, автомобільна дорога Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне, що є під’їзною до цього КПП, – близько двох кілометрів та наразі сполучає центральні вулиці міста, що завдає незручностей і місцевим мешканцям, і тим, хто перетинає пункт пропуску.

«Задля розвантаження населеного пункту від транспортного потоку та забезпечення під'їзду до КПП в його обхід реконструкція дороги Н-22 була запланована ще на початку 2000-х років. Ділянку у 2,5 км ввели в експлуатацію у 2002 році. З того часу роботи зупинили на тривалий термін. Це найдовший волинський дорожній довгобуд. Проте, невдовзі всі роботи будуть завершені», – розповів Анатолій Григорович.

Варто зауважити, що автошлях будують за гроші з державного бюджету. Загальна вартість проєкту – близько 36 мільйонів гривень.

«Підряднику залишилось прокласти верхній, чистовий шар асфальту та облагородити територію: встановити бордюри, освітлення, зробити розмітку. Окрім того, ми плануємо рекультивувати землю навколо та зробити ділянку інвестиційно привабливою», – зазначив Валентин Цьось.

Окрім того, заступник голови обласної державної адміністрації проінспектував хід робіт на автошляху Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква. Ремонт триває на окремих ділянках дороги, згідно графіку. Наразі на ділянці Нововолинськ – село Суходоли працівники підрядника, ТОВ «Автомагістраль-Південь», здійснюють розчищення узбічь від кущів та дерев та укріплюють їх. Невдовзі там кластимуть чистовий шар асфальту.

Читайте також: У Володимирі будуть слідкувати, хто руйнує дороги в місті







 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024