Волинські податківці «працевлаштували» майже 400 найманих осіб

09 Вересня 2019, 09:03
Операція «Урожай–2019»: волинські податківці «працевлаштували» майже 400 найманих осіб 1108
Операція «Урожай–2019»: волинські податківці «працевлаштували» майже 400 найманих осіб

Щоб виявити трудових нелегалів, задіяних у сільськогосподарському виробництві, волинські податківці обстежили 138 місць здійснення діяльності, вивчили і проаналізували на предмет отримання законодавчих вимог діяльність 160 суб’єктів господарювання.  Керівники підприємств аграрного сектору дослухалися до аргументів фахівців ДПС та добровільно уклали трудові договори з 392 найманими працівниками.  Разом з тим, 18 осіб, які фактично здійснювали підприємницьку діяльність в аграрній галузі, офіційно зареєстрували свої бізнес-проекти.

Про це інформує сектор комунікацій ГУ ДПС у Волинській області.

«Господарська діяльність в аграрному секторі, що має на меті отримання комерційного прибутку, повинна відповідати законодавчим вимогам. А це означає, що кожен бізнесмен не повинен нехтувати вимогами щодо гідної офіційної оплати праці своїх найманих працівників. Саме завдяки легальним робочим місцям громадяни можуть розраховувати на гарантований державою соціальний захист. Не менш важливо, щоб кожен підприємець зареєстрував свою діяльність і виконував обов’язки платника податків, передбачені Конституцією України та Податковим кодексом»,  наголошує Сергій Кондратюк, в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області.

Посадовець нагоосив, що фінансовий ефект для бюджету від легалізації робочих місць та підприємництва загалом за підсумками операції «Урожай-2019» перевищує мільйон гривень.

Читати також: В яких випадках волинські підприємці можуть обрати ставку єдиного податку

Зокрема, завдяки офіційно виплаченій зарплаті легалізованих працівників до бюджету додатково щомісяця надходитиме 285 тисяч гривень ПДФО і 24 тисячі гривень військового збору, на соціальні потреби щомісяця спрямовуватимуть 349 тисяч гривень єдиного внеску. Ще майже 100 тисяч щомісячно бюджет отримуватиме від підвищення оплати праці в аграрній сфері 161 найманому працівнику. Саме факти заниження зарплат такій кількості громадян податківці встановили теж внаслідок операції «Урожай-2019».    

Ще 120 тисяч гривень ПДФО і 10 тисяч гривень військового збору сплатять громадяни, які задекларували отримання доходу від робіт у сільськогосподарській галузі, зокрема з обробітку власною технікою землі в сезон польових робіт. Завдяки укладенню договорів з громадянами і реєстрації 287 договорів оренди земельних часток бюджет додатково поповниться на 95 тисяч гривень сплачених податків.

Нагадаємо, що якісний контроль за дотримання законодавчих вимог в аграрній галузі, а особливо за використанням земельних ділянок з комерційною метою, має на меті окреме розпорядження територіальних органів ДФС, а план заходів  ретельний аналіз діяльності господарюючих суб’єктів аграрної галузі та вивчення ситуації безпосередньо на місці здійснення діяльності такими СГД.   

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024