Заготівельники дарів лісу сплатили понад 4 мільйони гривень податків

09 Вересня 2019, 14:40
Фото ілюстративне 1197
Фото ілюстративне

Надходження від заготівлі дарів лісу в області вже сягають 4 мільйонів гривень. 

З початку сезону заготівлі до бюджетів усіх рівнів на Волині сплатили 2,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб і 212 тисяч гривень військового збору. Майже мільйон гривень місцеві бюджети отримали від сплати ренти за спецвикористання лісової продукції та 152 тисячі єдиного податку. Про це інформує сектор комунікації ГУ ДФС у Волинській області.

Надходження від заготівлі цього року дещо менші проти минулорічних показників через несприятливі погодні умови для дозрівання чорниці. Однак, за належних метеумов, громади можуть залучити додаткові гроші завдяки заготівлі з комерційною метою грибів, – звертають увагу в ГУ ДПС у Волинській області. 

«Отож, щоб залучити до власних бюджетів гроші від заготівлі, керівники громад повинні бути уважними до діяльності тих бізнесменів, які заготовляють дари лісу з комерційною метою. Лише легальне підприємництво дозволяє громадам розраховувати на додатковий фінансовий ресурс. Якщо ж потрібні фахові консультації щодо особливостей оподаткування такої діяльності, пропонуємо звертатися до фахівців ДПС. В межах компетенції податківці завжди допоможуть із заповненням і поданням звітності, а у разі можливих зловживань – вживати передбачені контрольно-перевірочні заходи», – наголошує в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.   

В Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують заготівельникам, що серед визначених у законі податкових платежів, які повинні поповнити бюджети всіх рівнів в період заготівлі, – рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок. Переважну суму від їх надходжень зараховують до бюджетів громад.  

Читати також: Волинські податківці «працевлаштували» майже 400 найманих осіб

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024