Вікна з металопластику для кухонь: як вибрати оптимальний варіант

22 Вересня 2019, 18:02
Вікна з металопластику для кухонь 6628
Вікна з металопластику для кухонь

За санітарними нормами, кухня – нежитлове приміщення. Тому тут трохи нижче вимоги до шумо- та теплоізоляції вікон. При приготуванні їжі на кухні виділяється деякий тепло. Ось чому тут можна монтувати віконний профіль з меншим числом камер в ПВХ і склопакеті.

Вибір вікон визначається особливостями кухні і її використання. Популярне рішення для кухонного скління - трьох- або чотирикамерний пластик і склопакет з 1-2 камерами. Така система забезпечує достатню ізоляцію шуму і тепла, коштує недорого, особливо у досвідчених та надійних продавців тут.

ВОЛОГІСТЬ ТА ВЕНТИЛЯЦІЯ. ЯК ЦЕ СМІСТИТИ

Для вікон на кухні характерно запотівання через високу вологість повітря. Теплий пар в приміщенні без ефективної вентиляції накопичується. Досягаючи «точки роси», зайва вода осідає на склі та рамах, стінах, меблях. З'являються водяні краплі. Щоб уникнути запотівання, слід, перш за все, розв'язувати питання з вентилюванням повітря. В якості допоміжного заходу потрібно встановити в отворі склопакет з 1-2 камерами, трикамерний пластик.

Підтримувати комфортний мікроклімат допомагають:

  • регулярне відкривання вікон або фіксація стулок в режимі мікропровітрювання;
  • створення ефективної витяжної вентиляції;
  • монтаж вентклапану.

На кухні частіше, ніж в інших кімнатах, користуються кватиркою. Її часте відкривання збільшує ймовірність виникнення в будинку протягу. Щоб свіже повітря циркулювало в приміщенні без кватирки, в допомогу якісній припливно-витяжній вентиляції стулки виставляють в режим мікропровітрювання.

Щоб перевірити працездатність витяжної вентиляції, піднесіть паперовий лист до вентрешеткі. Якщо його утримує на решітці сила тяги, вентиляція якісна. Якщо листок з рещітки впав, це вказує на те, що вентиляція недостатньо ефективна. Тоді слід викликати фахівців з ЖЕКу, щоб систему прочистили.

Циркуляцію повітря допоможе створити й спеціальний вентиляційний клапан. Він монтується біля вікна і допомагає кисню проникати в кухню, скоротити рівень вологості. Клапани можуть працювати автоматично або керуватися вручну.

ДИЗАЙН ТА ЕРГОНОМІКА

Найчастіше на кухні встановлюють білі пластикові вікна. Вони вважаються класикою. Деякі мешканці більш схильні до нестандартних рішень та купують кольорові профілі. Надати ПВХ-профілю колір і навіть фактуру дерева, металопластику допомагає ламінуюча плівка або фарбування в масі, але це дозволяють зробити не всі моделі профілів.

Подумайте про укісні системи з ПВХ. Ви можете підібрати ПВХ-панелі під профіль вікна, меблі, плитку. Підвіконня на кухні повинні бути стійкими до впливу вологи та пари, досить широкими. Їх нерідко використовують в процесі приготування. Від підвіконь вимагається абсолютна екологічна безпека. Адже нерідко вони контактують з харчовими продуктами.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024