Волинських підприємців штрафуватимуть за несплату єдиного соціального внеску

06 Жовтня 2019, 17:19
фото ілюстративне 1557
фото ілюстративне

Несплата єдиного соціального внеску призводить до негативних наслідків та фінансових санкцій.

Про це інформує Головне управління ДПС у Волинській області.

Відтак, у випадку несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску: 

  • нараховують пеню з розрахунку 0,1 % суми недоплати за кожний день прострочення сплати платежу; 
  • оформлюють штраф  20 % своєчасно не сплачених сум внеску; 
  • за донарахування контролюючим органом або платником своєчасно не нарахованого внеску  штраф 10 % зазначеної суми за кожний повний або неповний звітний період, за який донараховують таку суму, але не більш як 50% донарахованої суми ЄСВ; 
  • за неналежне ведення бухгалтерської документації, на підставі якої нараховують ЄСВ,  штраф від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; 
  • за несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховують внесок,  штраф 10 % таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум. 

У податковій службі зазначають, що розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати ЄСВ діючим законодавством не визначене. Заборгованість не підлягає списанню. Також не застосовують строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з ЄСВ. 

Дізнатися про наявність/відсутність заборгованості можна особисто, звернувшись до органів ДПС з відповідною письмовою заявою, або безпосередньо переглянути інформацію в «Електронному кабінеті», обравши в меню приватної його частини «Стан розрахунків з бюджетом». 

Варто пам’ятати, що своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а це: соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

Читати також: На Волині виявили понад 700 неоформлених працівників

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024