Волинські бізнесмени отримали понад пів мільярда гривень відшкодування ПДВ

22 Жовтня 2019, 17:41
Фото ілюстративне 1143
Фото ілюстративне

За підсумками трьох кварталів 2019 року волинські суб’єкти господарювання отримали 514,6 мільйона гривень бюджетного відшкодування ПДВ.

Сума отриманого бюджетного відшкодування волинським бізнесом за підсумками трьох кварталів поточного року на понад 65 мільйонів гривень перевищує минулорічні показники, – інформують в ГУ ДПС у Волинській області. 

Перевіряючи  задекларовані до відшкодування з бюджету суми податку на додану вартість, фахівці податкової служби діють винятково в межах повноважень та дотримуються визначених Податковим кодексом України термінів, – наголошують у відомстві.  Водночас електронний формат адміністрування ПДВ виключає суб’єктивний чинник. Тож, платники отримують бюджетне відшкодування у визначені законом терміни.

«Ми намагаємося працювати максимально прозоро. Маючи належний інструментарій – електронну Систему моніторингу оцінки ризиків, – ефективно протидіємо можливим зловживанням. Електронний реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування завжди доступний у відкритому режимі. Саме електронні сервіси дають можливість представникам бізнесу, які працюють у правовому полі, отримувати бюджетне відшкодування своєчасно», – наголошує в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.   

На Волині переважну частину заявлених до відшкодування сум ПДВ платники отримують за результатами камеральних перевірок. 

Читати також: Волиняни сплатили понад 226 мільйонів гривень військового збору

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024