Ціни на українську кукурудзу зростають разом зі світовими

11 Листопада 2019, 16:16
1319

Експортні котування на українську кукурудзу минулого тижня продовжили зміцнюватися.

Найбільш істотне зростання відзначається для форвардних поставок. Підставою для цього стало зростання цін на кукурудзу з інших країн і очікування активізації зовнішнього попиту, повідомляють аналітики компанії Refinitiv Agriculture на каналі в Telegram. Про це пише «УкрАгроКонсалт».

Невизначеність політики Аргентини щодо експорту зернових стала причиною збільшення пропозиції на зерно з Південної Америки, за чим пішло зміцнення котувань на українську кукурудзу – до $ 168-170 за тонну на базисі FOB Одеса у порівнянні з $ 164-168 за тонну минулого тижня.

«Оператори українського ринку більш стримані в оцінках врожаю кукурудзи в Україні в поточному сезоні порівняно з минулим рекордним роком. Це змушує постачальників підвищувати рівні пропозицій. Небажання трейдерів продавати за низькими цінами, а також питання складної логістики підтримує ціни на базисі СРТ-Одеса на рівні $ 156-157 за тонну», – пояснюють в компанії Refinitiv Agriculture.

Українські експортери очікують активізації попиту на кукурудзу в період січень-березень, що стало передумовою різкого зміцнення форвардних котирувань – вище $ 175 за тонну FOB Одеса і $ 165 за тонну СРТ Одеса. Попит з боку Китаю, Ірану та Південної Кореї може надати істотну підтримку ринку, вважають трейдери.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024