В Україні спростили умови роботи банків із малим бізнесом

15 Грудня 2019, 18:02
Фото ілюстративне 1083
Фото ілюстративне

Національний банк продовжує працювати над створенням сприятливих умов для розвитку кредитування в Україні.

Про це повідомляють на сторінці відомства у facebook.

Правління НБУ затвердило зміни до Положення № 351, які мають спростити умови кредитування банками фізичних осіб-підприємців. Змінами визначили, що для оцінки фізичних осіб-підприємців банки також зможуть використовувати портфельний підхід. Це правило буде поширене на усі кредити ФОПам до 5 мільйонів гривень.

На практиці це означатиме, що ключовим фактором оцінки ризиків позичальників буде своєчасність погашення боргу: допоки позичальники не допускатимуть прострочок за своїми зобов’язаннями, надані їм кредити вважатимуть високоякісними.

Спрощений підхід до оцінки кредитних ризиків фізичних осіб-підприємців також спростить формальні процедури з кредитного адміністрування. Загалом це розширить можливості банків кредитувати МСБ та спростить підприємцям доступ до кредитних ресурсів.

«Відновлення кредитування залежить, зокрема, від простоти отримання кредиту. Ми хочемо забезпечити такі умови, коли і малий бізнес має доступ до фінансування, і водночас ризики для банків та системи в цілому лишаються низькими та контрольованими, зберігається цінова та фінансова стабільність. Це один з кроків у потрібному напрямі та логічне продовження роботи з активізації кредитування, яке забезпечить стійке економічне зростання», – прокоментувала запроваджені зміни Перший заступник Голови Національного банку Катерина Рожкова.


Детальніше за посиланням.

Читайте також: Нацбанк зареєстрував міжнародну платіжну систему «PayRun»

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024