У Ковелі прийняли бюджет міста на 2020 рік

19 Грудня 2019, 14:55
У Ковелі прийняли бюджет міста на 2020 рік 1314
У Ковелі прийняли бюджет міста на 2020 рік

На позачерговій сесії міської ради затвердили бюджет міста на 2020 рік.

Про це інформує Ковельська міська рада.

Позачергова сесія відбулася 19 грудня.

Депутати затвердили, що обсяг фінансового ресурсу Ковеля на наступний рік складе понад 595 мільйонів гривень. Основні його призначення спрямують на освіту, охорону здоров’я та комунальну сферу. Щодо соціального захисту, то виплати субсидій, пільг, допомог на дітей будуть відбуватись через Міністерство соціальної політики за призначенням управління соцзахисту, а це для Ковеля — 300 мільйонів гривень.

Як і у попередніх роках, базовим джерелом наповнення загального фонду  міського бюджету залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, частка якого в прогнозованому обсязі доходів загального фонду (без урахування трансфертів) становить 49,5 відсотка. Відповідно до вимог чинного бюджетного законодавства норматив відрахування податку на доходи фізичних осіб до міського бюджету залишається на рівні 60 відсотків.

Таким чином, цих коштів місто отримає понад 207 мільйони гривень, що більше очікуваних надходжень 2019 року на 18 мільйонів гривень.

Майже три мільйони гривень скерують податку на прибуток підприємства комунальної власності міста.

Ковельчани (власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості) сплачують до міського бюджету й податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Ця сума у 2020 році має сягнути понад 4,5 мільйона гривень.

Сума надходжень до бюджету від сплати земельного податку фізичними та юридичними особами становитиме понад 79 мільйонів гривень.

Від  акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) Ковелю дістанеться понад 22 мільйони гривень..

Поки у 2020 році 13,44 відсотка акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного пального зараховуються до бюджетів місцевого самоврядування.  Очікувана сума цих надходжень – понад 17 мільйонів гривень.

Власні надходження бюджету становлять 417 мільйони гривень. У порівнянні з початковим прогнозом 2019 року ріст — 27 %, до уточненого плану  — 11 %.

Міський бюджет сформовано по загальному фонду з профіцитом у 90 млн грн. Ці кошти спрямують до бюджету розвитку, який за планами – 5, 2 мільйонів гривень. Тож ці 95, 2 мільйонів використають на інфраструктуру, модернізацію об’єктів, благоустрій та придбання основних засобів.

Чималий фінансовий ресурс виділять на реалізацію проєкту з реконструкції колишнього стадіону «Локомотив».

Нагадаємо, що Ковель отримав європейські кошти на цей об’єкт — це понад 800 тисяч євро. Їх недостатньо, аби повністю реалізувати проєкт, який  загалом вартує понад 100 мільйонів гривень. Тож місто теж виділяє значні фінансові ресурси.

У наступному році у бюджеті на стадіон передбачено 38 мільйонів гривень. Цьогоріч виділили 18 мільйонів гривень.

Першочергово у місті будуть виконуватись роботи на тих об’єктах, на які уже є проєктно-кошторисна документація та  де уже розпочато роботи.

Обсяг капітальних вкладень у житлово-комунальне господарство визначили в розмірі понад 45 мільйонів 680 тисяч гривень.

Зокрема, щодо ремонту доріг, то на це передбачили понад 13 мільйонів гривень. 

У  2020 планують продовжити реконструкцію вулиці Відродження, капітальний ремонт буде здійснено на вулицях Павлова, 40 років Перемоги, Вітовського.

Крім того, понад 18 мільйонів гривень виділять на поточний ремонт міських шляхів.

Також відремонтують прибудинкову територію за адресою: вул. Театральна, 28 - Мічуріна.

Понад 4 мільйонів гривеь виділять на прокладання мереж водовідведення. Це вулиці — Вітовського, Павлова, Сагайдачного, Ярослава Мудрого, що допоможе вирішити проблему підтоплень під залізничним мостом.

Водогони продовжать будувати в районі Ковель-2. Реконструкція вуличного освітлення чекає на мешканців вулиць 40 років Перемоги, Левицького, Шевченка, Грушевського.

Передбачили будівництво зовнішніх мереж для електропостачання 286 житлових будинків в районі вул. Полуботка (вул. Тичини, Сосюри, Рильського, Куліша, Черемшини, Панча, Відродження, Кривоноса, Яворницького, Івана Сірка, Дорошенка, Руданського, Грінченка).

Виділили кошти РЖКП №2 на капітальний ремонт ліфтів, ПТМ «Ковельтепло» – на реконструкцію котельні із встановленням твердопаливного котла, УВКГ — реконструкцію водопроводу.

У наступому році також проведуть роботи в закладах освіти. Це — продовження капітального ремонту фасаду із заміною вікон школи №3. Також зроблять ремонт санвузлів школи №12,  даху дитсадка №11. На ці роботи піде 6 мільйонів гривень.

Збільшили фінансові ресурси на утримання і розвиток закладів фізичної культури та спорту, що дозволять повноцінно функціонувати комплексній дитячо-юнацькій школі імені  Євгена Кондратовича, спортивній школі №1, міському центрові фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та проводити масові спортивні заходи.

Місто спрямує кошти на ремонтні роботи  в спортивній школі. Крім того, планують зробити освітлення на території ФЦ «Спорт для всіх», де нещодавно відкрили найбільше на Волині поле зі штучним покриттям. 

 


 

Як відомо, заклади культури міста оновили в попередні роки. Тому у 2020 році зроблять лише ремонт фасаду культурно-просвітницького центру.

11,5 млн отримає Ковельське МТМО. Ці кошти вони планують використати на придбання медичного обладнання на умовах співфінансування—  ангіографа. Таку ж суму медики отримають з державного бюджету.

Також депутати внесли зміни до програм місцевого значення. Серед них – охорони навколишнього природного середовища в місті Ковелі; поводження з безпритульними тваринами  в місті; розробки містобудівної документації на забудову території міста Ковеля, розвитку земельної реформи в м.Ковелі; реформування і розвитку житлово-комунального господарства.

Ряд програм прийняли на наступний рік — молодь Ковеля, підтримки розвитку пріоритетних видів спорту; розвитку фізичної культури і спорту; підтримки сім'ї та молоді; розвитку культури та мистецтва; збереження пам’ятників та об’єктів  культурної спадщини; соціального захисту окремих категорій мешканців міста; надання одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024