Волинянам порадили, як не витрати усі заощадження на передноворічних розпродажах

28 Грудня 2019, 12:33
Фото ілюстративне 977
Фото ілюстративне

Волинянам радять купуватите сміливо та насолоджуватись передсвятковим настроєм, якщо є чіткий план покупок на найближчий час.

Про це пишуть на сторінці у facebook Музею грошей Нацбанку України.

Чи ловили ви себе на такій думці, коли ваш погляд сковзав по черговій нав’язливій рекламі «–70%», «Тотальнй розпродаж!», «Пропозиція діє тільки сьогодні!», – запитують у дописі й одразу радять наступне:

«Стоп, дихаємо, думаємо:

  • Пам’ятайте про свої потреби. Вам справді необхідна ця річ, яка має таку привабливу знижку?

 

  • Планування. Чи ви раніше планували цю покупку? Що змінилося у вашому житті, крім ціни, що ви так захотіли придбати цю річ? Це спонтанні витрати, чи такі, що відповідають вашому бюджету на цей місяць?
  • Перевірка на шахрайство. Ви впевнені, що це справді знижка? Яка реальна ціна цього продукту чи послуги? Адже інколи трапляється, що ціна зі знижкою може бути навіть більша за ту, яка була місяць тому.
  • Пам’ятай про фінансові цілі, або «не чіпай, це на Новий рік». Наскільки можливі покупки відповідають вашим глобальним фінансовим цілям? Адже чергові речі сьогодні можуть віддаляти у часі реалізацію вашої мрії: наприклад, поїздку закордон.

Не переймайтесь, купуйте сміливо та насолоджуйтеся передсвятковим настроєм, якщо ви вже маєте чіткий план покупок на найближчий час! Це можуть бути:

  • подарунки для рідних і друзів на Новий рік;
  • заміна сезонного одягу чи взуття;
  • речі, які ви вже давно хотіли придбати, а зараз їх можна купити справді дешевше», – йдеться у дописі.

Читайте також: У луцькому ПортCity – дні безкоштовних розваг

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024