Дружина та син Ігоря Палиці – серед власників компанії, що виробляє зброю

15 Лютого 2020, 11:47
Зброя 10074
Зброя

29 січня в Україні зареєстрували дві компанії з виробництва зброї, серед бенефіціарів яких — олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, партнерами є дружина та син волинського бізнесмена, народного депутата Ігоря Палиці  Оксана і Захар Палиці.

Йдеться про ТОВ Таргет-М і ТОВ Рокіт-М. У обох компаній в якості основного виду економічної діяльності вказано виробництво зброї та боєприпасів. Неосновні види діяльності – виробництво машин та устаткування спеціального призначення; діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами; обслуговування систем безпеки; організація конгресів і торговельних виставок; оптова торгівля відходами та брухтом, пише НВ.

ТОВ Таргет-М зареєстроване в місті Дрогобич Львівської області. Засновниками вказані зареєстрована у Флориді компанія Грей Фокс Інтернешнл ЛЛС і ПАТ НПК-Галичина (Дрогобич, Україна).

Кінцеві бенефіціарні власники у обох компаній однакові: Геннадій Боголюбов (Україна), Олексій Буйніс (Україна), Світлана Делі (Ізраїль), Юрій Кіперман (Україна), Ігор Коломойський (Швейцарія), Мордехай Корф (США), Євген Кричевський (Україна), Уріел Лейбер (США), Захар Палиця (Швейцарія), Оксана Палиця (Швейцарія), Дмитро Потішман (Ізраїль).

НВ раніше писав, що Мордехай Корф і Уріел Лейбер — вихідці з єврейської громади штату Флорида, які є партнерами Коломойського в його інвестиціях в США. Це, зокрема, нерухомість в Клівленді, сталеливарний комбінат Warren Steel Holdings в Огайо, завод з виробництва засобів для очищення сталі Felman Productions в Вірджинії, а також ряд переробних підприємств по всій Америці. Лейбер в 2010—2019 роках був членом наглядової ради Укрнафти, де міноритарною часткою володіють структури Коломойського.

Оксану Палицю ЗМІ називають дружиною нардепа Ігоря Палиці, а Захара Палицю — його сином. В електронних деклараціях екс-голова Одеської ОДА та Волинської облради інформацію про членів сім'ї не вказує.

Читайте також: Як на Маневиччині лісівники виготовляють хвойний екстракт

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024