На Волині сплатили майже 700 мільйонів гривень податків із зарплат

06 Березня 2020, 11:16
1019

Завдяки найманим працівникам, які працюють легально,  протягом січня-лютого до бюджету надійшло 698,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Сума сплаченого ПДФО на 14% перевищує аналогічні показники минулого року. Про це повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

«Незважаючи на традиційну для початку року невисоку ділову активність,  в області спостерігаємо позитивну тенденцію зі сплати податку на доходи фізичних осіб. А це означає, що представники соціально відповідального бізнесу підвищують оплату праці та дбають про інтереси держави. Якщо ж врахувати, що частина сплаченого ПДФО зараховується до місцевих бюджетів, питання офіційної зайнятості повинно бути пріоритетом і для органів місцевого самоврядування», – наголосив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що зі свого боку фахівці податкової служби вживають максимум заходів з тим, щоб практика зарплати в «конвертах» відійшла у минуле.

«Саме інформація про можливе використання нелегальної робочої сили від керівників громад може стати підставою для проведення перевірки фахівцями ДПС спільно з представниками Держпраці. Тож, очікуємо, що керівники громад будуть максимально уважні до діяльності бізнес-структур на території громади та до питання оформлення найманих працівників», – зазначив Олег Гирикович. 

Не менш важливий ресурс наповнення бюджету – залучення до декларування доходів громадянами.

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні стартувала кампанія декларування доходів. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2020 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Правильно заповнити і подати декларацію про доходи громадянам допоможуть фахівці ДПС у Центрах обслуговування платників.

З графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДПС у Волинській області за адресою vl.tax.gov.ua в банері «Центри обслуговування платників».

Читайте також: Місцеві бюджети Волині отримали понад 814 мільйонів гривень податків

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024