Волинські бізнесмени об’єднуються заради боротьби з коронавірусом

17 Березня 2020, 17:35
2205

Голова правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців, гендиректор міжнародної компанії «Модерн-Експо» Петро Пилипюк закликав волинян і керівників місцевих підприємств гуртуватися довкола боротьби з коронавірусом.

Про це йшлося на позачерговому засіданні об’єднання роботодавців у вівторок, 17 березня у Луцьку, – повідомляє «Перший».

Підприємці пропонують уже виділяти гроші, щоби в разі необхідності область була забезпечена найважливішим. Майданчиком для адміністрування цих коштів об’єднання роботодаців став благодійний фонд «Волинь 2014».

«Соціально відповідальний бізнес повинен не тільки подбати про своїх працівників, а й долучитися фінансово до тих заходів, які б запобігли найгіршому», - каже голова об’єднання роботодавців Петро Пилипюк.

Його компанія має змогу суттєво допомогти Волині матеріально, щоб боротьба із наслідками епідемії була ефективною. Від фахівців бізнес хотів би чути конкретні пропозиції.

Начальник облуправління охорони здоров’я Ігор Ващенюк схвально відгукнувся на пропозицію Петра Пилипюка спільно розробити і надрукувати інформаційні бюлетені для волинян, аби вони черпали інформцію про те, що робити в разі погіршення самопочуття чи як правильно діяти в тій або іншій ситуації, не з інтернету.

Ігор Ващенюк говорить про готовність волинських медиків реагувати за збільшення кількості звернень до лікарів і готовність лікарень навіть перепрофілюватися в разі потреби. Волинян він просить користуватися найпростішими засобами дезінфекції (хоча б так званою «білизною», відомою нам ще з радянських часів), мити приміщення і мити руки з милом. Уникати зайвих контактів.

Керівниця лабораторного центру МОЗ Наталія Янко пообіцяла теж інформувати об’єднання роботодавців про потреби і реальний стан справ.

Участь у засіданні взяв і голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко. Він подякував бізнесу за ініціативу. Нагадав, що на території Волині запроваджено низку карантинних заходів.

Чимало представників волинського бізнесу вже звертаються і кажуть про готовність виділити гроші і допомогти Волині, але постає питання: куди і хто має подбати, щоб ці гроші були витрачені швидко і на найнеобхідніше?

Фонд «Волинь2014», який пропонують зробити майданчиком для збору таких коштів, діє з початком війни на Сході. За ці роки він довів, що працює прозоро і відповідально. Через цей фонд виділяли допомогу армії та добровольцям найавторитетніші бізнес-структури Волині. Виконавчий директор «Волинь2014» Володимир Кривович запевнив, що фонд готовий взяти на себе адміністрування цих коштів та відповідальність за їх спрямування.

За словами Петра Пилипюка, перші 2 млн грн на потреби у боротьбі з поширенням коронавірусу вже зібрали. Уже зголосилися виділити фінансову допомогу, крім «Модерн-Експо», підприємства «Кромберг енд Шуберт», «СКФ Україна», «Луцьксантехмонтаж №536», бізнесмен Сергій Голіков, Андрій Котищук, Євген Дудка (Вілія), Олександр Андріанов (Камаз АГРО), Валерій Діброва (ТзОВ «П’ятидні»), Олег Дмитрук та інші.

«Ми будемо працювати, щоб ці гроші тратилися ефективно. Волинський бізнес не ховає голову в пісок. Ми знаємо, що це наш час і ми переживемо цю кризу», - зауважив Петро Пилипюк.

 

Читайте також:

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024