Дорожню карту переходу Держмитслужби на єдину юрособу розробить компанія з «великої четвірки»

02 Квітня 2020, 11:04
1064

Державна митна служба України та Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підписали грантову угоду, за якою одна з компаній «великої четвірки» розробить дорожню карту переходу Митниці до єдиної юридичної особи.

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України.

До вересня 2020 року усі 16 територіальних митниць мають об'єднатися в єдину юридичну особу – Державну митну службу України. У лютому 2020 Президент України підписав відповідний закон

Авторитетна аудиторсько-консалтингова компанія консультуватиме Держмитслужбу за такими напрямками: організаційна структура, бізнес-процеси, ІТ, кадри, стратегія, комунікації. Зокрема, її експерти:

  • проаналізують усю нормативно-правову базу, яка регулює роботу Держмитслужби, у контексті переходу на єдину юрособу; 
  • проведуть діагностику навної організації та моделі роботи Держмитслужби;
  • розроблять дорожню карту переходу на єдину юрособу;
  • оцінять ключові ризики, що можуть виникнути під час імплементації дорожньої карти, та визначать способи реагування на них; 
  • підготують рекомендації, як моніторити та оцінювати впроваджені зміни; 
  • розроблять комунікаційну кампанію, як інформувати про усі впроваджені зміни.

До слова, впровадження Закону про єдину юрособу дасть можливість підвищити зарплатню митникам, перевівши їх на контракт, простіше наймати і звільняти людей, скоротити зайвий адмінперсонал, максимально автоматизувати оформлення митних декларацій, оприлюднювати знеособлену інформацію про митну вартість товарів, централізувати державні закупівлі послуг та товарів, зменшивши корупційну складову.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024